11. februar 2021.11. feb 2021.
Iskušenje u subotu
Šabačko pozorište

Iskušenje u subotu

Da li postoji? „Ne znam. Možda, možda bih voleo da postoji, jer bih u tom sledećem životu imao priliku da neke stvari bolje uradim.Recimo da postoji…“
(Iskušenje)
Na sceni Šabačkog pozorišta, ove subote (13. februara) od 19 časova, biće odigrana predstava „Iskušenje“, rađena prema romanu „Bog, đavo i ja“ autora Dragana Marinkovića Francuza, u adaptaciji i režiji Ivana Tomaševića. Filozofsko štivo knjige osnove za dramatizaciju komada, donosi razmišljanja o reinkarnaciji, narednom životu i večnim dilemama.

-Duša će da prolazi kroz različita tela dok se na kraju sama ne oslobodi ljutnje, pohlepe, zavisti i ponosa. Pročišćavanje uma i duše je putovanje koje će vrlo verovatno da potraje više života. Važno je započeti i nastaviti proces duhovnog rasta. Sve zamršenosti karme i reinkarnacije će zauvek ostati tajanstvene ljudskom umu, ali saznanje da uvek dobijamo drugu ili treću priliku ohrabruje. Mi možda nismo u potpunosti svesni onoga što stvaramo iz trenutka u trenutak, ali na sreću svemir nam daje mnogo znakova koji nas obaveštavaju kada smo na pravom putu i (još važnije) kada smo na pogrešnom.
Ovi znakovi su pokazatelj da kada naša energija ide (ili se trenutno zaglavila) u niskim frekvencijama, naše misli, osećanja i dela su usmereni negativno, a to stvara niz neželjenih okolnosti. Isto tako kada se naše misli, osećanja i dela odvijaju na visokoj vibraciji, stvari će da se slože savršeno.

Veliko je ISKUŠENjE iskoristiti datu priliku. Jer kada pustimo leptira da zamaše krilima ne možemo znati kakav je krajnji rezultat. Kako prepoznati pravu priliku? Kako prepoznati znak? Koliko mu verovati? Koliko biti spreman ići do kraja? Pitanja, pitanja…pitanja… još ćemo ih postaviti u ovoj predstavi i to kroz traženje značaja pojama OTAC, značaja pojma SIN, značaja pojma LjUBAV, značaj pojma ŽRTVA, značaj pojma OPROŠTAJ – navodi Ivan Tomašević.
Igraju: Aneta i Ivan Tomašević.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa