15. septembar 2011.15. sep 2011.
DANAS POČINjE 43. “ČIVIJADA“

KARNEVAL U CENTRU PAŽNjE

Proglašenje pobednika za najbolji aforizam, satiričnu priču i karikaturu večeras u Narodnom muzeju. U petak i subotu dešavanja u senci 4. “Čivijaškog karnevala“. Novi predsednik “Čivijaške republike“ književnik Petar Lazić. Za završnicu planiran koncert Željka Samardžića
Četrdeset treći put, pred Malu Gospojinu, u Šapcu će biti održana “Čivijada“. Program tradicionalnog “vašara“ humora i satire, osvežen je pre četiri godine velikim “čivijaškim“ karnevalom, koji polako, ali sigurno postaje jedan od sinonima manifestacije.
Organizatori su i ovaj put isplanirali bogat program. Za njegovu realizaciju opredeljeno je 4 miliona dinara.
Danas će, u šabačkim osnovnim školama biti održan “Čivijaški čas“. Za večeras, (19 časova i 30 minuta) u Narodnom muzeju, je zakazano otvaranje izložbe fotografije autora Aleksandra Kelića pod nazivom “Šabac, Guča Via Kučevo“. Pola sata kasnije, u istoj ustanovi kulture, javnosti će biti prikazana izložba karikatura. U okviru ovog događaja biće proglašeni i pobednici konkursa za najbolji aforizam, satiričnu priču i karikaturu.
- Na konkurs “Čivijada 2011.“ stiglo je 1.500 aforizama, 350 satiričnih priča i 200 karikatura. Za najbolje je predviđena nagrada od 15.000 dinara, drugo plasirani će dobiti 10.000, dok je za treće mesto planiran iznos od 5.000 dinara ““ istakao je direktor TOŠ Dragojlo Lazić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa