11. februar 2021.11. feb 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Ljubovijski taksisti

Najveći problem nelojalna konkurencija

Nadležne opštinske službe redovnije će kontrolisati rad taksista i nastojati da spreče nelojalnu konkurenciju i kršenje postojećih zakona i pravilnika. Prihvaćen je predlog taksista da se obezbede parking mesta na tri lokacije, na početku Ulice Vojvode Mišića, u Drinskoj ulici kod Srednje škole „Vuk Karadžić“ i kod Doma zdravlja „Ljubovija“
U kabinetu predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića, na zahtev predstavnika taksista, prošle sedmice, održan je sastanak u cilju poboljšavanja uslova rada i rešavanja problema sa kojima se svakodnevno suočavaju taksi preduzetnici. Sastanku su prisustvovali taksisti Duško Nikolić, Ratko Radović, Marko Janjić i Milenko Miladinović. U razgovoru sa predsednikom taksisti su istakli probleme iz svoje svakodnevnice.

Kako je rekao taksista Duško Nikolić, najveći su problemi nelojalne konkurencije i manjak, odnosno nepostojanje obeleženih parking mesta na određenim lokacijama.

-Neke naše „kolege“ koje se ne pridržavaju zakonskih odredbi i propisa, prevoze putnike u neprijavljenim i neobeleženim automobilima. Oni su na taj način nelojalna konkurencija nama koji smo uredno prijavljeni, obeleženi u skladu sa zakonom i plaćamo sve obaveze državi. Zbog njih radimo na rubu egzistencije- kaže Nikolić, a Ratko Radović dodaje da se pored ovog problema javlja i problem sa neobeleženim mestima za parking taksi vozila, kao na primer ispred Doma zdravlja u Ljuboviji, gde su taksisti onemogućeni da se parkiraju dok čekaju putnike, jer rizikuju da budu kažnjeni zbog nepropisnog parkiranja.

Opštinski inspektor za puteve i saobraćaj Jelena Perić rekla je da se Odlukom o auto - taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Ljubovija bliže uređuje obavljanje prevoza putnika na teritorji naše opštine, kao i da je u toku postupak za usklađivanje Odluke koja je trenutno na snazi sa važećim Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Prema rečima predsednika Milana Jovanovića, postupak za usklađivanje Odluke će biti sproveden u najkraćem roku kako bi se uredio rad taksi prevoza putnika na teritoriji naše opštine. Nadležne opštinske službe redovnije će kontrolisati rad taksista i nastojati da spreče nelojalnu konkurenciju i kršenje postojećih zakona i pravilnika. Prihvaćen je predlog taksista da se obezbede parking mesta na tri lokacije, na početku Ulice Vojvode Mišića, u Drinskoj ulici kod Srednje škole „Vuk Karadžić“ i kod Doma zdravlja „Ljubovija“, što će biti regulisano novom Odlukom o auto - taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Ljubovija.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa