11. februar 2021.11. feb 2021.
foto: sajt ofk bačka

foto: sajt ofk bačka

FUDBAL: SUPER LIGA

Novi imperativ

Razočaravajuća igra u Bačkoj Palanci samo pojačala pritisak na Mačvu. Metalac igra dobro, ali pobeda ne sme da izostane. Milanovčani remijem protiv Niša učvrstili pozicije
Radovali su se navijači Mačve početku prolećne polusezone. Situacija je teška, ali obećanje većeg zalaganja, borbenosti i poleta mladosti budilo je nekakav optimizam. Ipak, nastup u Bačkoj Palanci nije ispunio nijedno od očekivanja i ishod je realan, jednako koliko i problemi „crveno-crnih“.
Domaćin nije bio samo efikasniji, nego i bolji tokom meča, iskazavši i više želje. Ponovo je tim na dnu tabele, još jedno kolo je manje do kraja sezone, zaostatak je sedam bodova, koliko je bio i pre vikenda.

U četiri dana Mačvu sada očekuju dve jake utakmice. Ukoliko se duel protiv Zvezde u Beogradu realno može smatrati izgubljenim već sada, toliko je važniji prvi naredni u kome će gost u Šapcu biti „Metalac“. Milanovčani se jesu tek vratili u Super ligu, međutim sa 26 bodova su sigurni na sredini tabele, a po igrama su zaslužili i više. U poslednja tri kola jeseni su pretrpeli tri poraza, dok su niz prekinuli nerešenim ishodom protiv Radničkog u prethodnom kolu, no igrom su zaslužili sva tri poena. Kada je završena polusezona, trener Lazetić je rekao kako su mogli i više, a u polusezoni su angažovali značajan broj igrača. Kongoanac Markangila, potom štoperski tandem Cetković (Grafičar) i Krajišnik iz Lučana, odnosno šabačko dete Branko Riznić, sin nekadašnjeg igrača Mačve Zorana Riznića koji je u Milanovac došao iz Rada. Najvažniji igrači su ostali u timu i neskriveno Metalac želi u gornji deo tabele, dok o opstanku ne razmišljaju. U Šabac dolaze po tri boda.

OFK BAČKA – MAČVA 2:0 (1:0)
Bačka Palanka. Bez gledalaca. Glavni sudija: Aleksandar Živković (Niš); pomoćnici: Petrović (Niš) i Stojanović (Aleksinac). STRELCI: Ratković u 16. i Zličić u 58. minutu. ŽUTI KARTONI: Jovanović (OFK Bačka).
BAČKA: Milojević, Nedeljković, Mitrović, Mijatović, Zdravković, Zličić (Žakula), Kaspars (Pisačić), Kazačoks (Ivančević), Eskić (Stojanović), Jovanović, Ratković (Pantić).
MAČVA: Perić, Pejović, Obrovac (Kočar), Nikolić, Tripković (Panić), Anders (Marković L), Mihajlović (Đoković), Marković B. Dabić (Mijailović O.), Mijailović M, Knežević.


Bodovi pokazuju da na svojoj strani imaju kvalitet, iskustvo je svakako njihova prednost, te je zadatak Mačve da pritisak imperativa konvertuje u novu snagu i željom nadoknadi sve deficite u odnosu na rivala. Od početka je jasno da Mačva ima pretežak zadatak u borbi za opstanak, a težina je sve veća posle svakog meča bez pobede.

U drugom kolu Mačva je odigrala dobro u Gornjem Milanovcu, imala i prednost, na kraju nezasluženo poražena 2:1, ali sada je to samo statistika.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa