Info

18. februar 2021.18. feb 2021.
Ponos grada i profesije
Odlikovani Šapčani povodom Dana državnosti

Ponos grada i profesije

Odlikovanja za najistaknutije institucije i pojedince. Doktor Milivoje Đurić dobitnik zlatne medalje za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja kovida. Zlatna medalja posthumno dr Aleksandar Jovanovski za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije Sretenjski orden trećeg stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture, a povodom 180 godina postojanja i rada odlikovano je Šabačko pozorište
Povodom Dana državnosti Republike Srbije (Sretenja), odlikovane su najistaknutije institucije i pojedinci. Sretenjskim ordenom trećeg stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti kulture, a povodom 180 godina postojanja i rada odlikovano je Šabačko pozorište. Doktor Milivoje Đurić iz Opšte bolnice Šabac dobitnik je zlatne medalje za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19, a zlatnom medaljom posthumno je odlikovan dr Aleksandar Jovanovski za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije.

Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić za dobitnike državnog priznanja priredio je svečani prijem u Dunjića kući i istakao da je Šabac grad kulture, sporta, privrede, a da se posebno ponosi svojim zdravstvenim radnicima koji su u teškim vremenima pokazali brigu, odgovornost i posvećenost.

-Tri priznanja od predsednika Republike za Dan državnosti su stigla u Šabac i veliko je zadovoljstvo što imamo priliku da se ponosimo svim onim što su naši lekari učinili za zdravlje građana. I doktor Đurić i doktor Jovanovski. Nažalost doktor Jovanovski je svoj život dao u borbi protiv korona virusa. Odlikovanje je ponelo i Šabačko pozorište koje proslavlja 180 godina postojanja i od osnivanja je bilo vodilja kulturnog života, kako grada, tako i države. Dugujemo veliku zahvalnost ljudima koji su posvećenim radom doprineli da grad Šabac bude na mapi Srbije i siguran sam da će u narednom periodu biti još priznanja, jer stvaramo grad budućnosti - rekao je gradonačelnik Pajić.

Doktor Milivoje Đurić infektolog Opšte bolnice Šabac dobitnik zlatne medalje za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja pandemije navodi da je lekarski poziv pun izazova, ali da se vodio načelima profesije u svakom trenutku.

-Iskušenja jesu bila veća nego što je uobičajeno, ali samo sam radio svoj posao. Zahvalan sam predsedniku, gradonačelniku i ljudima koji su me predložili za priznanje - naglasio je dr Đurić.
Sanja Jovanovski, supruga nedavno preminulog doktora Jovanovskog u ime porodice zahvalila se na priznanju i istakla će dr Aleksandar uvek ostati u sećanjima porodice i kolega kao vrstan stručnjak, predan radu i profesiji.

-Saša bi bio veoma ponosan da je danas sa nama. Vredno je radio i u svom pozivu bio je veoma požrtvovan, nesebično je delio svoje znanje. Bio je deo zdravstva u vremenu pandemije i kao porodica smo izuzetno ponosni na sve što je učinio. Zahvalila bih se svima, posebno predsedniku, gradu i gradonačelniku.

Ukazom predsednika Republike Srbije, odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja, a orden je ponelo i Šabačko pozorište kao gradska ustanova kulture sa dugom tradicijom.

-Ponos je primiti priznanje za naročite zasluge Republici Srbiji i kulturni život, a povodom 180 godina postojanja Pozorišta u ime svih onih koji su učestvovali u životu i radu. Iako su izazovi pred nama to ćemo opravdati, jer imamo sve resurse da nastavimo dalje i kreiramo repertoar koji će biti prepoznat ne samo u gradu Šapcu, već i širom zemlje, a nadamo se i van granica - naglasio je v.d. direktora Šabačkog pozorišta Vladimir Vasilić.
M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa