18. februar 2021.18. feb 2021.
Predstavljeni privredni potencijali Opštine
RUSKI INVESTITORI OBIŠLI ZONU PRIVREĐIVA

Predstavljeni privredni potencijali Opštine

Opštinu Vladimirci u četvrtak su posetili predstavnici kompanije “Partner Teks”, čije se sedište nalazi u Ivanovu, gradu udaljenom 200 km od Moskve. Povod njihovog dolaska jeste mogućnost za investiranje u Opštini Vladimirci.
Predsednik Opštine Gorana Zarića ruske investitore poveo je u obilazak Zone privređivanja, koja se prostire na površini od oko 2 hektara i koja je kompletno infrastrukturno opremljena.
Predstavnicima ruske kompanije prikazana je industrijska zona, kao adekvatan prostor na kojem bi mogla biti pokrenuta proizvodnja u sektoru tekstilne industrije, kojom se isti bave.
Prilikom ove posete potencijalni investitori pokazali su interesovanje i za kapitalni projekat koji se odnosi na eksploataciju geotermalnih resursa, kako bi se isti stavili u višenamensku svrhu, od značaja za stanovništvo. Iskopavanjem termalne bušotine, kao i razvojem banjskog turizma, u kvalitativnom smislu bi se u velikoj meri promenio život stanovnika, kako same varošice, tako i čitave Posavotamnavske regije.
Nakon obilaska Zone usledio je razgovor u kabinetu predsednika Opštine. Poseti ruskih privrednika prisustvovao je i narodni poslanik Boban Birmančević.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa