18. februar 2021.18. feb 2021.
nagrađeni iz belotića

nagrađeni iz belotića

Mačvanski Belotić

Humanost na Sretenje

U svečanom delu najzaslužnijim meštanima ovog sela, a njih je ukupno bilo 24 koji su krv dali pet, deset, dvadeset i 35 puta uručene su diplome i druga priznanja. Posebno je nagrađen Ranisav Mićić iz Belotića koji je krv dobrovoljno dao 35 puta
Prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u opštini Bogatić, održana je prošlog ponedeljka na Sretenje u prostorijama seoske osnovne škole, koje su specijalno uređene za ovu priliku. Odziv građana i ukupna organizacija bili su na zavidnom nivou.

U svečanom delu najzaslužnijim meštanima ovog sela, a njih je ukupno bilo 24 koji su krv dali pet, deset, dvadeset i 35 puta uručene su diplome i druga priznanja. Posebno je nagrađen Ranisav Mićić iz Belotića koji je krv dobrovoljno dao 35 puta.

U opštini Bogatić planiraju ove godine ukupno 20 ovakvih humanitarnih akcija


Skromnoj svečanosti u uslovima maksimalnog poštovanja naredbe Kriznog štaba, zbog delovanja korona virusa, prisustvovali su i gosti izMačvanskog Metkovića, gde se slična akcija priprema za šesti mart i Uzveća.

Crveni krst opštine Bogatić od strane Instituta za transfuziju krvi Srbije, nagrađen je srebrnom plaketom. Ovo prestižno priznanje sekretaru Crvenog krsta Bogatić, Jeleni Nikolić i predsedniku Upravnog odbora ove humanitarne organizacije Kamenku Maletiću uručila je Ivana Rodić načelnik odeljenja za transfuziju krvi Srbije.

Jelena Nikolić, sekretar Crvenog krsta iz Bogatića zahvalila se svim učesnicima akcije na saradnji i ujedno uputila poziv za još masovnije učešće, budući da se na ovakav način doprinosi spašavanju ljudskih života. U opštini Bogatić planiraju ove godine ukupno 20 ovakvih humanitarnih akcija i još jednom podsećaju na njihov značaj, pogotovo u situaciji nedostatka svih krvnih grupa.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa