25. februar 2021.25. feb 2021.
Godine ispunjene radom
“DELKE FUDBAL” BADOVINCI

Godine ispunjene radom

Kao reprezentativna selekcija Bogatića organizovali su više fudbalskih utakmica sa “Slobodom” iz Tuzle, “Teleoptikom”Beograd, “Jedinstvom” sa Uba, Fudbalskim klubom “Loznica” iz Loznice, dosta edukativnih sastanaka za trenere i fudbalske sudije uz gostovanje eminentnih stručnjaka, a sve sa ciljem promocije fudbala, mladih snaga i opštine Bogatić, kao lokalne samouprave koja dosta pažnje posvećuje ukupnom razvoju sporta
U svojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri, prvo kao igrač, a sada trener, Miodrag Delić iz Badovinaca, dao je značajan doprinos razvoju fudbala, uključenju i afirmaciji mladih u ovu, kako kažu najvažniju sporednu stvar na svetu. Svoju fudbalsku priču Delić započinje, još sa 10 godina, najpre u rodnom selu, kasnije “Mačvi” iz Bogatića i mnogim domaćim fudbalskim klubovima. Rado se priseća svojih fudbalskih dana i značajnih dometa u “Mačvi”, AIK “Šabac”, “Loznici”...

Karijeru fudbalskog trenera započeo je sa 22 godine, ponovo u svom, seoskom klubu u Badovincima. Već tada je pokazao bogatstvo svojih organizacionih sposobnosti, priređujući u ovoj sredini brojne revije fudbala, turnire, dovodeći veliki broj eminentnih fudbalskih stručnjaka, koji su svoje bogato znanje i iskustvo nesebično delili zaljubljenicima u fudbal u ovoj maloj sredini.

Kao trener dokazao se i u susednoj Republici Srpskoj( FK “Proleter” Dvorovi, “Radnik” Bijeljina, i više drugih fudbalskih klubova u ovom kraju) i inostranstvu (Austrija). Značajni rezultat ostvario je i u Šabačkoj “Mačvi”.

- Nisam mnogo žalio sebe, a sve u interesu fudbala. Na treninge sam dolazio redovno, tačno u određeno vreme, često peške ili najviše auto-stopom. Neke moje odluke su za poznavaoce ovog sporta bile čudne. Kasnije se ispostavilo da su bile pravilne, kaže Delić.

U interesu fudbala, mladih i afirmaciji opštine Bogatić na ovom planu 2018. godine osnovao je fudbalsko udruženje “Delke” fudbal. Iza sebe, kaže ima mnogobrojne revije fudbala za igrače amaterskog statusa ( Od 18 do 24 godine ) Organizovao je u okviru Udruženja i više fudbalskih utakmica, edukativnih predavanja, a gosti su bili sve eminentni fudbalski stvaraoci, igrači, sudije, treneri i brojni drugi zaljubljenici u ovaj dinamičan sport. Posebno naglašava da je sve bilo besplatno, a sa osnovnim ciljem afirmacije ove sredine u fudbalskom sportu.

Podrška opštine nije izostala, a Delić se iskreno nada da će tako biti i u buduće.

“Pripremili smo novi plan i program, a tu je na prvom mestu zadovoljenje interesa naših mladih kojima je fudbal u srcu i velika radost, dodaje na kraju našeg razgovora, naglašavajući da medijska podrška za ostvarenje njegovih ideja nikada nije bila sporna.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa