25. februar 2021.25. feb 2021.
Pojačana aktivnost  inspekcija
SAOPŠTENjE

Pojačana aktivnost inspekcija

Po nalogu Radne grupe za suzbijanje širenja epidemije COVID-19, sprovedene su pojačane aktivnosti inspekcijskih organa lokalnih samouprava i republičkih inspekcijskih službi u periodu od 12. do 17. februara 2021. godine.

Pojačane aktivnosti su usmerene prema delatnostima koje su prepoznate kao epidemiološki rizici, kao što su skijališta / turistički centri / sportski objekti /zbog organizovanja sportskih događaja, imajući u vidu zabranu okupljanja ljudi / tržni centri i ugostiteljski objekti.

Jedinice lokalnih samouprava dostavile su broj inspektora koji će biti angažovani u sprovođenju kontrola u pomenutim delatnostima. Gradovi i opštine Mačvanskog upravnog okruga opredelile su ukupno 40 inspektora i to komunalnih inspektora, komunalne milicije i inspektora ostalih inspekcijskih službi. Uz ovaj broj ministarstva su opredelila i određeni broj republičkih inspektora za postupanje u kontrolama objekata.

Mačvanskom upravnom okrugu svakodnevno su dostavljeni izveštaji o sprovedenom nadzoru, koji su dalje prosleđeni Radnoj grupi za suzbijanje širenja epidemije COVID-19. Ističemo da su sve republičke inspekcije i lokalne samouprave veoma ozbiljno i odgovorno pristupile sprovođenju naloga.

U dane vikenda 13. i 14. februara i Državnog praznika 15. i 16. februara obavljene su kontrole u objektima i delatnostima koje je Radna grupa označila kao visoko rizičnim. Ukupno je kontrolisano 1190 objekata, u nadzoru je učestvovalo 98 inspektora, a u 101 objektu utvrđene su nepravilnosti. Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička distanca-barijera, zaštitna oprema korisnika, dezobarijera dezinfekciona sredstva, korona redar. Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera.
Inspekcijske kontrole koje imaju za cilj suzbijanje širenja epidemije COVID-19, nastavljaju se i u narednom periodu.

Napominjemo da se postupak imunizacije sprovodio i u vreme Državnog praznika, kako bi što veći broj naših građana primio vakcinu i na taj način se zaštitio od epidemije COVID-19. Uporedo se sprovodi i postupak revakcinacije, za sve koji ispunjavaju uslov da prime drugu dozu vakcine.

Apelujemo na sve naše građane da poštuju mere koje su naložene od strane državnih organa Republike Srbije, kako bi zaštitili sebe i svoje porodice. Situacija sa epidemijom i dalje je veoma ozbiljna i zahteva odgovornost pojedinaca, privrednih subjekata, ali cele naše zajednice.
Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa