25. februar 2021.25. feb 2021.
Sajt SEHA lige

Sajt SEHA lige

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

RASPORED VELIKI RIVAL

Radnički pobeđen, sledi Partizan, ali pre njega Rudar i Zagreb. Zgusnut raspored utakmica izazov za kvantitet i kvalitet ekipe. Niz od sedam uzastopnih pobeda. Zagreb prilika za dokazivanje
Ubedljivije nego što pokazuje rezultat Metaloplastika je u Kragujevcu osvojila bodove za početak plej ofa i nastavak niza trijumfa momaka u plavom. Naredni korak u borbi za titulu je veliki derbi protiv Partizana, ali on je zakazan tek za sredu, 3. mart, a do tog datuma su predviđene još dve utakmice. Šapčani su sinoć bili gosti u Kostolcu Rudaru u meču gde je pobeda donosila novi završni turnir Kupa. Ovdašnji rukometaši su otputovali kao favoriti, ishod nam nije poznat dok nastaju ovi redovi.
U nedelju sledi nastavak SEHA lige, veliki Zagreb dolazi u Šabac i posle više od godinu dana, rukomet će ponovo u halu „Zorka“, gde sledi okršaj možda i dva najveća tima bivše države. Šampion Hrvatske, učesnik Lige šampiona, iako u izmenjenom sastavu u odnosu na prethodnu sezonu, veliki je favorit. Izazov za vicešampiona Srbije nije samo protivnik, već i težak raspored utakmica na svakih nekoliko dana.

Radnički –Metaloplastika: 30:31 (13:15)
Kragujevac. Sudije: Boričić i Marković. Sedmerci: Radnički 6 (5), Metaloplastika 4 (3). Isključenja: Radnički: 8 min, Metaloplastika: 24 min.
RADNIČKI: Gemaljević (11 odbrana), Vuković 7, Stošić, Prodanović 2, Mutavdžić, Petrović (5 odbrana), Dobrosavljević, Kasalović 2, Barudžić 6, Knežević 1, Utvić 1, Stevanović, Đerić 1, Stanojev 5, Bogdanović 5, S.Đerić.
M’PLASTIKA: Dodić, Vorkapić 10, Jevtić, Pisarić 5, Srdanović 3, Milovanović, Bomaštar (9 odbrana), Antonijević, Ivanić 2, Radisavljević (2 odbrane), Đukić 1, Mitrović 4, Babić 3, Todorović 3, Brajović, Došen.


-Mi vodimo borbu sa zgusnutim rasporedom, teško je očuvati visok ritam i visoke ambicije na tri fronta. Koliko možemo mi ćemo se boriti. U nekoj hijerarhiji, SEHA liga je najmanje važna i možemo reći da ako budemo morali, mi ćemo nju „žrtvovati“, međutim to ne bi bilo dobro za srpski rukomet, pokazali smo da možemo protiv jakih protivnika. U nedelju sam prinuđen da kombinujem sastav, ne možemo izdržati sa istim pristupom, a Partizan nam je jako važan u sredu – rekao je trener Metaloplastike Veselin Vuković.
U dva kola međunarodnog takmičenja, Metaloplastika je ostvarila jednu pobedu i jedan poraz, Zagrepčani imaju dva trijumfa. Značajnu ulogu u ekipi imaju dva nekadašnja igrača Metaloplastike, golman Jandrić i bek Nemanja Obradović.
Nije bilo iznenađenja u prvom kolu plej ofa, apsolutni derbi drugog je odložen za sredu, dok su uz duel u Kostolcu, četvrtfinale plej ofa igrali: Radnički i Dinamo, Obilić protiv Vojvodine i Jugović je dočekao Železničar iz Niša.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa