25. februar 2021.25. feb 2021.
Lj. Ivković

Lj. Ivković

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Bez pritiska za Šapčanke

Sinoć gostovanje u Vrbasu posle veličanstvene pobede nad Naisom. Bekament rival za vikend, još jedna prilika za igru bez pritiska. Opstanak sve bliži, dokazan superligaški kvalitet
Ne znamo kako je završen sinoćni duel Medicinara i Vrbasa, odigran u vojvođanskoj varošici, no posle neverovatne igre i pobede van svih očekivanja nad kandidatom za titulu Naisom, ostaje žal što tribine nisu otvorene i što ne može više ljudi da gleda igru devojaka čiji je prosek godina tek nešto iznad punoletstva, samo zahvaljujući dve rukometšice. Praktično još deca „uzela su meru“ klubu koji pretenduje na titulu, koji je pretrpeo samo jedan poraz od početka sezone, timu koji je značajno iskusniji i predvođen selektorom Ljubom Obradovićem. Uspele su devojke ovdašnjeg kluba da počnu dobro meč, da se vraćaju posle padova, da igraju fanatično, borbeno i za svoje godine nesvojstveno iskusno kada beše najvažnije.

Medicinar – Naisa 33:30 (14:13)
Sala Gimnazije. Sudije: Trivković i Milosavljević. Sedmerci: Medicinar 4 (2); Naisa 4 (2). Isključenja: Medicinar 4; Naisa 8 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Obrenović 7, Mijailović 6, Radukić 1, Ninković 1 (14 odbrana), Obradović 1, Cvetinović, Krstić 9 (2), Radić, Rakić, Samardžić, Ivković 4, Glišić, Blagojević 4.
NAISA: Čogurović, Ranđelović, Petković, Đurović, Radović, Stojanovska 2, Petković, Petrović, Ivković, Stanković 5, Nikolić, Filipović 7 (2), Simatović 4, Sukur 6, Tasić 3, Gagidova 3.


-Mi nismo očekivali pobedu, ali smo je sanjali. Snove nam niko ne može oteti i moje devojke su pokazale da su kadre da ih ostvare. Igrale su borbeno, fanatično, iskusno iako nisu iskusne i malo je reći da sam ponosna na njih, ne samo posle ove utakmice, već zbog svega što čine u tekućoj sezoni – naglašava trener Sandra Kolaković.
U izuzetnom nizu mečeva, već su dva boda ispunila sva očekivanja, možda i prevazišla, te je sve više od toga bonus. Možda je saldo uvećan u Vrbasu sinoć, a kada za vikend u Šapcu bude Bekament, biće to još jedna prilika da bez bilo kakvog pritiska tim pruži dobru igru, rezultat i ako izostane nije problem kada je na drugoj strani snažan protivnik. Da nije bilo prekida, Aranđelovčanke bi nesumnjivo osvojile titulu prethodne sezone, ove nisu na tom nivou, iako je dugo prvenstvo. Tonković, Stamenić, Radojičić, Bošković na klupi, uz Rajevićku, Marinu Tomić, sve su to poznata imena i dok su predstavljali Medicinar. U Aranđelovcu je Bekamentu trebalo 40 minuta da pobedi otpor Šapca. Bor nije bolji od Medicnara, a savladao je Bekament, dakle moguće je, sanjaju svakako novo čudo, nije realno, ali...

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa