25. februar 2021.25. feb 2021.
SILNO DO FINALA KUPA
VATERPOLO: GENERACIJA 2008.

SILNO DO FINALA KUPA

Generacija od koje se mnogo očekuje moćna na svom bazenu. Pobede ukazuju na najviše ambicije. Šapčani jedni od favorita na finalnom turniru
Pisali smo već o generaciji šabačkih vaterpolista rođenih 2008. godine. Dvostruki šampioni Srbije za svoj uzrast su jedna od najdominantnijih ekipa u Srbiji i svake godine iznova dokazuju svoju snagu. Imaju sve uslove za rad, imaju ih i njihovi všnjaci u nekim klubovima, ali je razlika u kvalitetu evidentna.
Na polufinalnom turniru Kupa, na Gradskom bazenu u Šapcu, u tri utakmice mladi „delfini“ su postigli 55 golova, primili svega devet! Posmatrano pojedinačno, pobedili su Spartak Prozivku 23:2, a onda su počisitli „Partizan“, beogradski, sa školom koja je možda i najbolja na svetu, 16:3, odnosno Taš 16:4. Bez poteškoća i silno, izabranici Nemanje Ličanina se sada spremaju za finalni turnir gde su ambicije najviše, a kakve bi mogle biti posle svih prethodnih uspeha i rezultata ostvarenih prethodnog vikenda.
Borbu za novu titlulu vodiće na svom bazenu, Gradskom bazenu u Šapcu prvog martovskog vikenda, 6. i 7. marta, a rivali će biti: Vojvodina, Zemun i Novi Beograd. Učestvovaće i Taš i Partizan, no oni neće biti na megdanu Šapčanima, jer se bodovi sa polufinalnih turnira prenose. Šabac i Novi Beograd imaju po šest bodova, Partizan je treći sa tri, Zemun ima 1, dok su Vojvodina i Taš bez bodova pred start.
U generaciji 2008. Šabac je formirao i drugi tim i momci koje je predvodio Dragan Čelovski, nisu uspeli da se izbore za finale na turniru u Novom Sadu. Zemunci, Novosađani i Novobeograđani su bili bolji.
Specifičnost ove generacije je da je prva koja je mogla čitav trenažni proces da sprovede na rekonstruisanom bazenu. Te 2015. godine ovi dečaci su imali sedam godina što je pravo doba za vaterpolo početak.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa