25. februar 2021.25. feb 2021.
Korak nazad: mačva - Radnički  (N) 0:2

Korak nazad: mačva - Radnički (N) 0:2

FUDBAL: SUPER LIGA

Od nade do kraha

Poraz od Nišlija Mačvu ponovo udaljio od opstanka. Novi Pazar je imperativ iz više razloga. Odmiču rivali
Mačva nastupa sa usponima i padovima. Najpre se navijači pomire sa eliminacijom, potom usledi pobeda koja probudi nadu, da bi novim krahom pesimizam preovladao, nadamo se da sada sledi nova injekcija nade, jer više mesta za ove druge nema.
Radnički je u Šapcu pokazao da je daleko u odnosu na tim od pre dve ili tri sezone, igrom je demonstrirao superligašku prosečnost, ali i to je bilo dovoljno da se rutinski savlada Mačva. Oni su iskoristili greške Šapčana, Mačva nije loše trenutke Nišlija. Tri velike prilike je propustio domaćin, Nišlije su dve iskoristili. Sve to je dovelo do poraza, a egzekutori su nekadašnji igrači Mačve Nenad Gavrić i Filip Kasalica.
Mačva ima meč manje, ali to je duel protiv Crvene Zvezde u Beogradu, te nije realno računati na njega kao opciju za uvećanje salda. Realno govorimo o zaostatku od sedam bodova za spasom, a upravo mesto koje žele Šapčani čuva naredni rival ovdašnjeg kluba, Novi Pazar. Iako nema publike, snaga Pazaraca je domaći teren, tu je „pao“ i Partizan. U burnom meču su poraženi u Ivanjici, pre toga su nadigrali upravo Niš na svojoj travi i svakako su blagi favoriti. Reč je o solidnom napadu i najslabijoj odbrani u ligi. Aganspahić i Sise su predvodnici navale i najveće opasnosti. Mačva ne sme da izgubi, jer bi takav ishod mogao odvesti i na dvocifreni minus od bezbedne zone.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa