4. mart 2021.4. mar 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

PRVI ZVANIČNI SUSRET VLADIKE LAVRENTIJA I GRADONAČELNIKA PAJIĆA

Blagoslov za boljitak svih građana

Šabac je mesto moga rođenja. Ovde sam prvi put Sunce ugledao, ovde sam jedno vreme rastao i upijao sve što je potrebno za kasniji život. Ovde sam i postao Lavrentije. Volim ovaj kraj i kud god idem ponosim se njime. Naš narod je vrlo čestit i dobar. Svi možemo biti ponosni što smo odavde. Možemo vedro da idemo u budućnost i da ne brinemo za generacije koje će doći i stasati ovde gde smo se mi odgajili, rekao je vladika Lavrentije, a gradonačelniku poželeo da bude srećan i blagosloven i da ga narod sluša
Episkom šabački vladika Lavrentije u utorak je u prostorijama Eparhije šabačke ugostio gradonačelnika Šapca Aleksandara Pajića. Ovo je bio njihov prvi zvanični susret i usledio je pošto se vladika, nakon primljene obe doze vakcine, vratio u Eparhijski dom.
-Šabac je mesto moga rođenja. Ovde sam prvi put Sunce ugledao, ovde sam jedno vreme rastao i upijao sve što je potrebno za kasniji život. Ovde sam i postao Lavrentije. Volim ovaj kraj i kud god idem ponosim se njime. Naš narod je vrlo čestit i dobar. Svi možemo biti ponosni što smo odavde. Možemo vedro da idemo u budućnost i da ne brinemo za generacije koje će doći i stasati ovde gde smo se mi odgajili, rekao je vladika Lavrentije, a gradonačelniku poželeo da bude srećan i blagosloven i da ga narod sluša.

"Glas Podrinja"


Gradonačelnik je od vladike na poklon dobio ikonu Bogorodice Trojeručice. Pajić je izrazio veliku zahvalnost na ovom poklonu, za koji je naveo da zna da je Bogorodica zaštitnica Šapca i da će pomoći da se urade velike stvari za grad i da će štiti i čitavo gradsko rukovodstvo i sve građane Šapca.
-Blagoslov vladike Lavrentija mi mnogo znači i siguran sam da će me to još više osnažiti da radim u interesu građana Šapca i da naši sugrađani osete boljitak od nove vlasti u gradu. Veliko mi je zadovoljstvo što sam posle povratka Vladika u ove odaje ovde primljen. Zadovoljstvo mi je što smo pričali o vizijama razvoja Šapca u narednom periodu, šta su programi koje kao gradonačelnik prezentujem sugrađanima i šta će se to u gradu raditi u naredne četiri godine. Naišao sam na odobravanje njegovog preosveštenstva, rekao je Pajić.
Vladika Lavrentije građanima Šapca je uputio poruku kroz priču o Njegošu i njegovom stricu (Svetom) Petru Cetinskom.
-Petar Cetinski je bio na samrti i Njegoš mu je rekao “Ti ideš. Ostavljaš me mlada, neiskusna. Daj mi bar neki savet”. Stric mu je odgovorio “Moli se Bogu i drži se Rusije”. Ja narodu poručujem: Molite se Bogu, budite dobri i ne bojte se, rekao je vladika Lavrentije.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa