6. avgust 2009.6. avg 2009.
IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU

ŠARM KOLORITA I CVRKUTANjA

- Kolorit je nešto što me prati od prve godine studija. Od kada sam počela da se bavim slikarstvom volim čiste i jednostavne nijanse i površine, što se vidi i kroz ovu izložbu ““ istakla je Vesna Maričić suštinu svog slikarstva na otvaranju izložbe u galerijskom prostoru Kulturnog centra.
,,Leti perje na sve strane“, naziv je izložbe koja svim elementima pokazuje stvaralačku zrelost mlade umetnice iz Zemuna. Od običnog i svakodnevnog, Vesna stvara neobično i nesvakidašnje, o čemu govore i nazivi njenih slika: Uzvišeno cvrkutanje, Potraga za zelenom srećom, Skoncentrisani napad... Razmišljajući i istražujući, autorka prikazuje ptice, elegantne, koloristične i vesele koje deluju kao igra, spontano i iskreno.
- Na prvi pogled, Vesna Maričić se samosvojnim slikarskim pristupom izdvojila iz naše tekuće likovne produkcije. Njena izložba u mladalačkom duhu, zrači šarmom vedrine i optimizma u vremenu depresije i opravdanog pesimizma. Ona prikazuje kako sanja i živi svoju inspiraciju čapljama, tim divnim i do perfekcije elegantnim pticama, stvarajući neverovatan doživljaj svežine koji nas uvek razveseli kada je stvaralaštvo mladih umetnika u pitanju, istakla je istoričarka umetnosti Sonja Petrović...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa