4. mart 2021.4. mar 2021.
Kobejn, legenda koja živi u prodaji
Serving the Servant:

Kobejn, legenda koja živi u prodaji

Pred poštovaocima Nirvane, jednog od najvećih bendova svih vremena, i fanovima Kurta Kobejna, čoveka koji je obeležio muzičku industriju i pop kulturu čitave planete, nalazi se knjiga Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi. Delo Denija Goldberga, Kobejnovog menadžera i bliskog prijatelja koji je sve vreme bio uz njega, upoznaće vas na jedinstven način sa životom i karijerom slavnog muzičara.
Privatni život, kao i poslovni uspesi, vanserijski talenat, specifičan način rada i posvećenost muzici, intrigiraju fanove širom sveta ali i svrstavaju Kobejna među neprolazne umetnike čija zaostavština nastavlja da živi.
Sam naslov ove biografije – Serving the Servant – predstavlja omaž pesmi koju je Kobejn napisao za album In Utero. A kada se upustite u čitanje, otkrićete sve o Kobejnovoj genijalnosti i ambicijama ali i prenaglašenoj saosećajnosti, koja je neminovno vodila do teških misli koje su ga obuzimale. On je među retkima u istoriji rokenrola koji su istovremeno komunicirali na više kulturoloških jezika, uključujući energiju hard roka, integritet panka, zaraznu prepoznatljivost hitova i inspirativnu privlačnost društvene osvešćenosti.

Prvi čitalac koji nam se javi na broj telefona 015/353-244 dobiće na poklon knjigu Serving the servant


Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi otkriće vam kako se talentovani umetnik borio da uspostavi balans između ambicija i integriteta. Iz prvog reda posmatrao je nezapamćen uspeh albuma Nevermind, koji je od Nirvane napravio najuspešniji rok bend na svetu, a reči pank i grandž uzdigao na nivo opšte kulture; Kurtovo upoznavanje genijalne ali nepredvidive Kortni Lav, kojom se i oženio, i kako je ta veza kritičarima postala dežurni krivac za sve; rođenje Franses Bin Kobejn, njihove kćerke; i konačno, Kurtovu javnu borbu sa zavisnošću, okončanu tragičnom smrću, koja je zauvek promenila tok istorije roka.
Nisam mogla da je ispustim iz ruku. Svaki ljubitelj muzike želeće ovu knjigu. A svaki obožavalac Nirvane mora da je ima. – Džoan Džet
Serving the Servant: Kobejn, legenda koja živi značajan je podsetnik na jedinstvenu karijeru i vanserijskog umetnika. Knjigu možete kupiti putem sajta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa