4. mart 2021.4. mar 2021.
Kanalizacija preka potreba
INVESTICIJE U OPŠTINI BOGATIĆ

Kanalizacija preka potreba

Gotovo svako domaćinstvo ima septičku jamu, blizu česme sa pijaćom vodom. Samodoprinos za gradnju kanalizacione mreže izglasan pre skoro dve decenije ali započeti radovi još nisu završeni. Obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića uliva nadu
Prilikom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića opštini Bogatić u okviru predizborne kampanje “Budućnost Srbije”, februara prošle godine od strane opštinskog rukovodstva su mu bili predočeni problemi sa kojima se svakodnevno susreću građani ove lokalne samouprave. Tom prilikom akcenat je stavljen na nedostatak kanalizacione mreže, čija izgradnja je posle usvojenog samodoprinosa građana, započeta pre skoro dve decenije ali do danas to važno pitanje za građane i njihovo zdravlje nije okončano. U opštini Bogatić ističu još da je kompletna realizacija projekta izgradnje kanalizacije osnovni preduslov ukupnog privrednog razvoja i mogućnosti privlačenja domaćih i stranih investitora. Na to je ukazivano prilikom svakog, bilo formalnog ili neformalnog susreta sa predstavnicima Vlade Srbije, posebno naglašavaju u ovoj opštini.
- Potrebna nam je nesporno pomoć viših istanci, jer realno posmatrano mi kao lokalna samouprava nismo u mogućnosti da samostalno završimo taj tako veliki projekat. Stavili smo pitanje kanalizacije u prvi plan zarad budućnosti čitavog našeg kraja, pre svega naše dece koja dolaze posle nas i koja treba da žive i rade u uređenom i prosperitetnom društvu, kaže predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.
Potvrda rešenosti predsednika Vučića da pomogne stigla je u javnom obraćanju građanima Srbije povodom prezentacije plana “Srbija 2025”, kada je opštinu Bogatić svrstao u 72 lokalne samouprave u Srbiji za dobijanje kompletne kanalizacione mreže. U opštini Bogatić to je prihvaćeno sa oduševljenjem, budući da će višedecenijski problem mačvana sa propisnim odlaganjen fekalne mase biti rešen.
-Vizija u kom pravcu treba da se zemlja kreće, ogromna volja i želja da se ravnomerno razvijaju sva mesta u Srbiji, kako bi na taj način svi građani dobili šansu da žive i rade u tim mestima su karakteristike velikih državnika koji žele dobro svojoj zemlji i svom narodu. Predsednik Vučić je upravo takav. Svi smo svedoci ulaganja u putnu infrastrukturu, u kanalizaciju i vodovod u izgradnju i obnovu savremenih Kliničkih centara i bolnica, što je posebno u ovo vreme pandemije korona virusa pokazalo svoju potpunu ispravnost, zaključuje Damnjanović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa