4. mart 2021.4. mar 2021.
Uvođenje primarne separacije komunalnog otpada
POSETA PREDSTAVNIKA MINISTARSTVA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Uvođenje primarne separacije komunalnog otpada

Opštinu Bogatić, prošle srede, posetili su predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine. Centralna tema radnog sastanka rukovodstva opštine Bogatić i Javno komunalnog preduzeća sa gostima iz ministarstva je implementacija plana za uvođenje primarne separacije komunalnog otpada u opštini Bogatić.
Opština Bogatić će kroz realizaciju projekta koji će biti finansiran kroz program IPA 2017 dobiti investiciju u vrednosti od 222.000 evra, uz učešće lokalne samouprave u sufinansiranju od 15%. Predviđena je nabavka troosovinskog vozila za sakupljanje i prevoz otpada, kapaciteta 20 kubika, sa mehanizmom za presovanje otpada i mogućnošću za prihvatanje kanti i kontejnera, kao i 1.849 kanti od 240 litara i 44 plastična kontejnera. Opština Bogatić je uvrštena u ovaj program i do kraja tekuće godine se očekuje završetak celokupnog postupka.
-Na ovaj način će se nesumnjivo olakšati funkcionisanje Javno komunalnog preduzeća i dodatno unaprediti rad, ali će se i stvoriti tehnički uslovi za proširenje usluge odnošenja otpada u još nekoliko mesnih zajednica na teritoriji naše opštine, što je od primarnog značaja za građane u ovom trenutku- navode zvaničnici bogatinskeopštine.
Takođe, u planu je nov projekat u kome će opština Bogatić uzeti učešće, a koji će se odnositi na odvajanje zelenog otpada (kompostiranje). Kroz projekat bi se obezbedila neophodna oprema za praktičnu realizaciju, a obuhvatao bi nabavku vozila za transport, kolske vage, traktora sa namenskim priključkom (tarup i prevrtač), zatim opreme (vreće za individualno razdvajanje zelenog otpada u domaćinstvima) i slično.
Sve navedene investicije i planirane aktivnosti imaju svoju ekonomsku i ekološku opravdanost i služe zaštiti opšteg interesa.
FB stranica: Predsednik opštine Bogatić-Milan Damnjanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa