4. mart 2021.4. mar 2021.
POSTAVLjEN KAMEN TEMELjAC
U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNjI, REKONSTRUKCIJI I DOGRADNjI VRTIĆA

POSTAVLjEN KAMEN TEMELjAC

Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata koji se realizuje u koceljevačkoj opštini. Prostorni kapaciteti PU “Poletarac” već izvesno vreme nisu dovoljni da odgovore na zahteve svih zainteresovanih roditelja i njihove potrebe da svoju decu upišu u ovu predškolsku ustanovu
Pripremni radovi na rekonstrukciji i dogradnji vrtića u Koceljevi počeli su krajem januara meseca. U petak su narodni poslanik u republičkom parlamentu i predsednik SO-e Veroljub Matić i predsednik opštine Dušan Ilinčić, uz podršku najmlađih sugrađana, postavili kamen temeljac za novi deo kompleksa.
Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata koji se realizuje u koceljevačkoj opštini. Prostorni kapaciteti PU “Poletarac” već izvesno vreme nisu dovoljni da odgovore na zahteve svih zainteresovanih roditelja i njihove potrebe da svoju decu upišu u ovu predškolsku ustanovu. Polaganje kamena temeljca za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije predstavlja jedan od najlepših i najprijatnijih trenutaka.
–Ovo je sigurno najprijatniji trenutak od kada sam u opštini, i u smislu rukovođenja, i u smislu življenja u njoj, jer ovakav objekat je najbitniji od svih koje smo radili do sada. On je namenjen najmlađima, prvenstveno sa teritorije opštine Koceljeva. To je naša perspektiva, budućnost i kada se rade ovakvi projekti, to je najveće zadovoljstvo. Drugo, mislim da više nećemo imati ni jedan problem i da će svako dete koje bude htelo da ide u obdanište “Poletarac”, moći da ide u vrtić. On je jedan od najboljih u Srbiji u kojem deca dobijaju prva znanja i saznanja. Mislim da će biti spremnija i za školski uzrast. Sve u svemu, dobijamo sjajan objekat. Ova Koceljeva ide napred, ne samo u privrednom i infrastrukturnom delu, nego u ovom delu, da misli o najmlađima- izjavio je Veroljub Matić.
Realizacija projekta rekonstrukcije i dogradnje vrtića, vrednog oko 300 miliona dinara, doneće moderan, komforan i pre svega kvalitetan prostor, u kojem će boraviti najmlađi stanovnici opštine. Sadašnja zgrada “Poletarca” prostire se na nešto više od 1,2 hiljade kvadrata i raspolaže kapacitetom od sedam boravaka. Planirano je da bruto površina budućeg obdaništa bude preko 2,9 hiljada metara kvadratnih, a neto gotovo 2,5 hiljada. Novoizgrađeni vrtić imaće na raspolaganju 12 boravaka za smeštaj budućih “poletaraca”.



DINAMIKA RADOVA U KORAK SA PLANOM
Izvođač radova je novosadska firma “Gat” a rok za završetak projekta je oko godinu dana. Građevinski inženjer Mladen Marković potvrdio je da se radovi odvijaju po dinamičkom planu te da je u toku izgradnja dva objekta.
–Tu je najveći objekat koji trenutno radimo, u kojem će biti administrativni blokovi, kuhinja i jedan deo smeštajnih kapaciteta za decu, a drugi je fiskulturna sala. Dosta sam zadovoljan trenutnom dinamikom radova. Vreme nas služi i možemo da radimo, možda i nešto malo brže od planiranog. A što se tiče ukupne dinamike nadam se da ćemo, ukoliko to budu vremenske prilike dozvolile i ne naiđemo na nekakve nepredviđene radove, probati da završimo u roku od 360 dana. To je dosta dugačak rok i nezahvalno je bilo šta prognozirati jer gradilište je tek u početku- ocenio je Marković.
Govoreći o projektu koji je kompleksan, napomenuo je da postoje četiri objekta, te da se u ovom trenutku rade dva, dok će se preostala dva raditi nakon što se izvrši rušenje postojećeg vrtića.
–On će se najverovatnije srušiti kada se završe prva dva objekta u kompletu, kako bi se deca mogla preseliti u novoizgrađeni deo. Po rušenju starih objekata vrtića radićemo nove na istom mestu. Projekat je zaista veliki i zahtevan, neophodan je veliki broj ljudi i mehanizacije koju mi imamo. Nije nam ovo nešto sa čime se susrećemo prvi put. Nadam se da neće biti većih problema tokom samih radova- poručio je predstavnik izvođača radova.
V. Bošković

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa