4. mart 2021.4. mar 2021.
PREDAH PRED NOVU BURU
RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

PREDAH PRED NOVU BURU

Sinoć protiv Partizana. Rudar u Kostolcu, a potom pauza pred novi neverovatan ritam mečeva i to posle EHF nedelje. Domaća takmičenja prioritet, jer prioriteti moraju da se prave. Obezbeđena završnica Kupa
Sreda je, 11:30, ređaju se rečenice teksta koji će biti u štampi kada se rukometaši Metaloplastike i Partizana budu tek pripremali za veliki derbi odigran sinoć u sali Gimnazije. Od ishoda tog meča zavisi govorimo li o dobrom ili ne tako dobrom učinku u nizu od tri meča u sedam dana. U Kostolcu je osiguran finalni turnir Kupa, a poraz od Zagreba je apsolutno očekivan iz više razloga, no i kombinovan sastav u duelu sa hrvatskim šampionom je bio odluka zbog pripreme meča sa Partizanom, rezultat koji vi znate, mi ne, govori koliko je odluka bila dobra. Svakako domaća takmičenja imaju prioritet.

M’plastika – PPD Zagreb 30:35 (13:18)
Hala „Zorka“. Sudije: Nikolov i Načevski (oba Severna Makedonija). Sedmerci: MP 3 (3); Zagreb 6 (5). Isključenja: MP 4; Zagreb 10 minuta.
M‘PLASTIKA: Bomaštar (2 obrane), Radisavljević (2 obrane), Dodić 2, Vorkapić 3, Jevtić 1, Pisarić, Srdanović 1, Milovanović 1, Antonijević, Ivanić 4, Đukić 3, Mitrović 2, Babić 4, Todorović 2, Brajović 7.
PPD ZAGREB: Jandrić 7 obrana, Ristanović 2 obrane; Vistorop 1, Mrakovčić 1, Ćavar 5, Mandić 2, Klarica 3, Burić 6, Obradović 1, Stojnić 2, Matanović 5, Hrstić 6, Leimeter 3, Grahovac.


-Nismo želeli da dajemo prioritet nekom takmičenju, pokazali smo da možemo igrati i protiv najboljih, međutim raspored je takav da moramo raspoređivati snagu. Inače smo mlada ekipa, a još mlađi će moći da se iskažu protiv odličnih ekipa iz tri države. Verujem u njih i mislim da će mnoge iznenaditi nastupom. Ambicije na domaćoj sceni su najviše i imaju prioritet Super liga i Kup. Za takve ciljeve potrebne su pobede i njima ćemo uvek ciljati – rekao je golman Metaloplastike Milan Bomaštar.
Posle gostovanja Partizana u Šapcu, ovdašnji tim će gostovati za vikend u Kostolcu, ekipi Rudara, istom rivalu kojeg su ubedljivo pobedili u četvrtfinalu Kupa 32:23 dominirali čitavu utakmicu ne dozvolivši da bude upitan plasman među četiri najbolja tima. Dodić i Babić su postigli po šest golova, Pisarić četiri. U kratkom vremenskom periodu „plavi“ će treći put igrati u Kostolcu, a u prethodna dva duela bili su vrlo ubedljivi, no sada stižu umorniji, svakako sa ulogom favorita. Rudar je svoj cilj za sezonu već ostvario plasmanom u plej of.
-Nemamo mogućnost da imamo dva podjednako jaka tima, zato i pravimo hijerarhiju među takmičenjima. Protiv Zagreba je igralo i nekoliko maloletnih igrača, nama su mnogo važna domaća takmičenja – dodao je trener Veselin Vuković.
Posle duela u Kostolcu uslediće pauza zbog EHF nedelje, a onda nova „bura“ i prema trenutnom rasporedu tri meča u pet dana! Već u utorak, 16. marta će Metaloplastika gostovati u Leskovcu, dva dana kasnije dolazi Pelister u SEHA ligi, a onda već u subotu u Šapcu gostuje Dinamo u još jednom derbiju domaće lige.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa