4. mart 2021.4. mar 2021.
PEHAR OBAVEZUJE
VATERPOLO: SUPER LIGA

PEHAR OBAVEZUJE

Šabački vaterpolisti započinju, nadaju se, uspešnije proleće. Izmene u timu, kapiten najavljuje borbu za najviše domete. Titula je cilj, pobede put. Sinoć u Kragujevcu, Vojvodina gostuje u subotu u Šapcu
U jednoj od najjačih evropskih vaterpolo liga, sinoć je odigran veliki derbi dva kandidata za titulu. Učesnik osmine finala Evro kupa, Radnički, dočekao je branioca nacionalne titule, Šabac, u prvom prolećnom kolu Super lige. Nama ishod nije poznat sada, ali bez obzira kako je meč okončan, ambcije Šapčana se ne menjaju, verbalno su jednostavne, uvek cilj pobeda, uz titulu kao konačni cilj. Jesen možda rezultatski nije zadovoljila, ali bi dug moglo da „vrati“ proleće smatra kapiten šabačkih vaterpolista Nikola Marković.
Pauza je bila duga, položaj na tabeli ne baš zadovoljavajući što je donelo dodatnu obavezu dobrog pripremnog perioda.
-Apsoluto i tako smo pristupili od prvog dana. Počeli smo nešto ranije, radili naporno, imali smo turnir Regionalne lige kao odličnu proveru stanja u tom trenutku protiv odličnih rivala, dok smo učinjeno kasnije testirali u sparingovanju sa ponovo odličnim ekipama, te verujem da je stručni štab dobio dobru sliku o prednostima i nedostacima na kojima smo radili potom. Dogodile su se i promene u timu, novajlije su iskazale veliki trud, njihov kvalitet je svima dobro poznat i očekujem da se pokažu kao velika pojačanja u drugoj polusezoni.
Ekipu u nastavku predvodi Anto Vasović, tim je napustio Filip Gardašević, reprezentativac Crne Gore, ali su stigla dva reprezentativca, iskusni Drašković, član nacionalnog tima Crne Gore i nekadašnji reprezentativac Srbije, danas uzdanica Kazahstana Srđan Vuksanović. Jednostavnim kvantifikovanim merenjem čini se da je tim bolji nego jesenas, ali kvalitet je merilo.
-Verujem da smo dobili dodatni kvalitet, ali to će pokazati rezultati i zato ne mogu da govorim da li smo jači nego na jesen ili ne. Ne igraju imena, već kolektiv gde su pojedinačni kvaliteti vredni samo u službi tima. Moramo u bazenu da pokažemo da smo jači i da serijom pobeda demonstriramo svima kvalitet. Pre nego što se u bodovnom saldu oslika kvalitet, teško je govoriti o njegovoj vrednosti. Dobili smo odlične momke, fantastične igrače, to znamo, sada sledi valorizacija činjenice. Što se stručnog štaba tiče, Anto je dugo u klubu, ostao je i Emil, te iako se dogodila promena, nije zahtevala poseban period prilagođavanja i upoznavanja.
U borbi za titulu tri najveća rivala su, kaže tabela, u prednosti, svakako plej of koji tek sledi.
-Kada smo pre dve sezone osvojili duplu krunu sebi smo osim šampionskog znamenja nametnuli obavezu da uvek težimo samo najvišem. Pehar šampiona obavezuje. Da bi ostali na vrhu morate sve pobeđivati i kada tako postavite stvari, a samo tako je moguće, onda nema mnogo razlike da li ste prvi ili četvrti na polovini dela sezone. Ostala je cela polusezona i plej of gde se računaju samo pobede. Vreme je da pokažemo od čega smo sazdani i važno je da budemo najbolji kada je najpotrebnije, a to vreme tek dolazi. Iskustvo je na strani rivala možda, ali znam da kvalitetom možemo da pariramo svima.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa