11. mart 2021.11. mar 2021.
“RADNIČKI” SPREMAN ZA NASTAVAK PRVENSTVA
U NEDELjU POČINjE PROLEĆNI DEO SEZONE

“RADNIČKI” SPREMAN ZA NASTAVAK PRVENSTVA

Takmičarski rezultati i plasman na tabeli važni, ali da su za sada u drugom planu, jer je u ovom trenutku najbitnije da se napravi dobra baza, poboljša infrastruktura, te da se deca iz omladinskog pogona priključe prvom timu, jer bez njih klub nema perspektivu
Jesenji deo prvenstva FK “Radnički” Koceljeva okončao je na četvrtom mestu na tabeli međuopštinske lige, što predstavlja odličan rezultat, imajući u vidu činjenicu da je prethodnu sezonu završio gotovo na samom začelju.
U pripremnom delu najstarije sportsko društvo odigralo je sedam utakmica u kojima je ostvarilo skor od četiri pobede, duplo manje poraza i jedan nerešen rezultat.
Prolećni deo fudbalskog prvenstva počinje 14.marta i već u nedelju koceljevačka ekipa se na svom terenu sastaje sa FK “Jevremovac”.



Radnički je nekada nizao uspehe u višim rangovima takmičenja i parirao izuzetno kvalitetnim ekipama. Najveći uspeh zabeležen je u sezoni 2000/2001 kada je koceljevačka ekipa takmičenje završila kao trećeplasirana u Srpskoj ligi grupa Zapad. Nakon toga, čini se, nastupila je kriza. I finansijska a, pre svega, rezultatska. Godinama ovaj klub ne piše najsjajnije stranice svoje istorije. Nova uprava kluba na čelu sa predsednikom Nemanjom Petrovićem se polovinom prošle godine suočila sa brojnim izazovima.
–Na početku ove sezone imali smo ambicije da se klub najpre stabilizuje pa da poradimo na infrastrukturi, sređivanju terena, da obezbedimo osnovne uslove koji su vremenom urušavani, jer ništa nije ozbiljnije ulagano još od vremena Duke Markovića koji je vodio klub početkom 2000. godine- izjavio je sadašnji predsednik.
On je ocenio da klub sada raspolaže sa veoma dobrim igračkim kadrom, te da su se oslonili na fudbalere iz sopstvenih redova, ali da je bilo nužno angažovanje nekolicine iz drugih klubova koji svojim kvalitetom donose neophodnu prevagu na terenu.
–Pojačali smo se sa par igrača. Došao je Dragan Gošić iz Brezovice, Marko Milisavljević iz “Jedinstva” Vladimirci, Aleksandar Pimić, golman i golmanski trener iz “ZSK” Valjevo, Jovan Milošević iz “Spartaka” iz Ljiga. Priključili smo mlađu decu iz našeg omladinskog pogona Marka Lukića, Predraga Jovanovića, Nemanju Metkovića, Luku Lukića i Dejana Đurđevića- rekao je Petrović i potvrdio da izmena među trenerskim kadrom nije bilo. Na čelu prvog tima je Nebojša Živanović. Direktor omladinske škole i trener kadeta ostao je Darko Đurić, pionire će trenirati Milenko Popov a petliće Boban Đaković.
Govoreći o preuzimanju predsedničke funkcije i izazovima sa kojima se susreo u rukovođenju, Nemanja Petrović je istakao da je unutar kluba bilo i međuljudskih i finansijskih problema koji su morali da se rešavaju.
–Istovremeno pred nama je bilo takmičenje i borba za bodove. Lično težim ka uspostavljanju jedne pozitivne atmosfere i postavljanja na prvo mesto jednog zdravog, sportskog nadmetanja koje, nažalost, danas nedostaje- smatra Petrović.
Kao bivši sportista i nekadašnji fudbaler ovog kluba spreman je da se uhvati u koštac sa svim problemima koje donosi nova uloga i da, kako kaže, u saradnji sa ostalim članovima rukovodstva odgovori na sve buduće izazove.

UREĐENjE TERENA JE PRIORITET
Bušenjem bunara na samom stadionu FK “Radnički” je konačno uspeo da reši zalivanje terena. Prema rečima Nemanje Petrovića to je bilo neophodno kako bi se igralište adekvatno održavalo i teren ispunjavao određene standarde.
–Osim toga nabavili smo i bandere za postavljanje rasvete na terenu. To nam je veoma važno zbog termina za održavanje treninga koji sada mogu da se održavaju i u večernjim satima, posebno u zimskom periodu kada je dan kraći, a zbog posla ili škole fudbaleri nisu u prilici da u prepodnevnim terminima prisustvuju treningu. I u letnjim mesecima će nam osvetljenje terena značiti jer ćemo moći da izbegnemo vrućinu i da se u večernjim satima obezbede uslovi za igru- objasnio je Petrović.
Predsednik ovog fudbalskog kluba istakao je da je u toku izrada projekta za izgradnju svlačionica na stadionu.
–Trebalo bi da za par dana bude gotov pa ćemo videti da li možemo da ga realizujemo u saradnji sa opštinom. Jedna od stvari koja će biti urađena u narednom periodu jeste i postavljanje ograde na pomoćnom terenu, zahvaljujući opštini koja je klubu ustupila ogradu od nekadašnjeg terena sa veštačkom travom čija je podloga uništena u poplavama 2019.godine. Na taj način zaštitićemo ovaj deo i sprečiti ulazak automobila i uništavanje samog terena- rekao je Petrović i izrazio posebnu zahvalnost sponzorima i prijateljima kluba koji su, kako je ocenio, prepoznali pozitivan rad i novu energiju.
On je poručio da su takmičarski rezultati i plasman na tabeli važni, ali da su za sada u drugom planu, jer je u ovom trenutku najbitnije da se napravi dobra baza, poboljša infrastruktura, te da se deca iz omladinskog pogona priključe prvom timu, jer bez njih klub nema perspektivu.
–Ambicija kluba je svakako da se vratimo u viši rang, ali je prioritet temeljan i kvalitetan rad sa mlađim kategorijama, infrastrukturno opremanje i pravljenje dobre baze koja će moći da odgovori na sve izazove- zaključio je predsednik FK “Radnički”.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa