18. mart 2021.18. mar 2021.
Foto: fb strana kluba

Foto: fb strana kluba

VATERPOLO: GENERACIJE 2006. I 2009.

NOVI PODVIZI ŠAPČANA

Momci rođeni 2006. drugi u Srbiji, poraženi samo od Vojvodine. Dva tima generacije 2009. plasirala se u finale, jedini klub u Srbiji kome je to uspelo. Šabac jedan prenosi maksimalan broj bodova, Šabac dva tri manje. Uz titulu 2008. niz nastavljen
Niz uspeha mladih šabačkih vaterpolista ostvaruje kontinuitet iz vikenda u vikend. Posle još jedne dominantne titule već čuvene generacije 2008. usledila su još tri velika dostignuća u dve uzrasne kategorije. Ovdašnji klub, aktuelni šampion Srbije u seniorskoj kategoriji, sada je bogatiji za jedno vicešampionsko zvanje, pehar i srebrna odličja, odnosno za podvig gde će biti jedini klub čije su dve ekipe uspele da se plasiraju među najbolje u Kupu Srbije, odnosno na finalni turnir gde mesta ima ukupno za šest ekipa, te trećina učesnika, dakle, dolazi iz jednog kluba.

generacija 2006.


Momci rođeni 2006. godine napravili su iznenađenje i na finalnom turniru Kupa Srbije u Novom Sadu za svoj uzrast osvojili drugo mesto i srebrnu medalju. Šapčani su u tri duela ostvarili dve pobede i jedan poraz. Savladali su Valis 8:7, potom su poraženi od domaće Vojvodine, da bi u odlučujućem duelu slavili u derbiju protiv vršnjaka iz Novog Beograda 9:7 i tako osvojili srebrna odličja. Titula je pripala Partizanu. Bronza Novobeograđanima. Ekipu su predvodili Miroslav Petrović i Igor Jovanović.

šabac 1 (2009.)


Posebno dostignuće imali su dečaci rođeni 2009. godine. Ovdašnji vaterpolo klub imaće na završnom turniru Kupa dve ekipe! Šabac 1 i Šabac 2 boriće se za pehar u Kupu. Ekipa Šabac 1 bila je dominantna i sa maksimalnim učinkom u Beogradu obezbedila plasman među šest najboljih, odnosno maksimum prenetih bodova. Pobedili su Šapčani: Bečej 13:2, potom veliki Partizan 9:6 i na kraju Beograd 24:9. Šabac jedan sa klupe su predvodili Dragan Čelovski i Milivoj Branković.

šabac 2 (2009.)


Njihovi drugari selektovani u Šabac 2 bili su domaćini u polufinalu i zasluženo izborili mesto u završnim borbama Kupa. Savladali su Zemun 8:3, izgubili u neizvesnoj utakmici od prvog favorta grupe Spartaka 8:6, da bi u duelu gde se sve odlučivalo ubedljivo pobedili Novi Beograd 11:6, isti onaj koji je iznenadio Subotičane u prvom kolu. Na kraju, Šabac dva i Spartak su podelili prvu poziciciju, ali su Subotičani ispred zahvaljujući trijumfu u međusobnom duelu. Na klupi drugog tima bili su Mandić Miroslav i Dušan Mihajlović.

Na velikom finalu nastupaju: Šabac 1, Šabac 2, Spartak, Partizan, Zemun i Beograd. Svako će igrati protiv ekipa sa kojima se nije sastao u polufinalu, te nas očekuje meč između dva tima iz Šapca. Šabac jedan prenosi maksimalan broj bodova, kao i ekipa Spartaka, po šest, Šabac dva i Partizan nose po tri, dok će Beograd i Zemun bez poena započeti odlučujuće borbe.
Foto: fb strana kluba
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa