18. mart 2021.18. mar 2021.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: SUPER LIGA

Sledi veliki derbi

Stari Grad odličan za razigravanje pred veliki derbi. razlika u kvalitetu velika. Partizan značajno jači nego u jesenjoj polusezoni. Pojačan reprezentativcima. Šapčani slavili u Regionalnoj ligi
Prema očekivanju, ekipa Starog Grada nije mogla ozbiljnije da parira ekipi Šapca, kada je postigla prvi gol, prošlo je 12 minuta efektivne igre i Šabac je već imao osam pogodaka na kontu, te je meč u prestonici poslužio kao uigravanje za mnogo teži i važniji derbi meč koji sledi na Gradskom bazenu. Šampionu Srbije gostuje najveći i najtrofejiniji klub ovih prostora, beogradski Partizan.

Stari Grad – Šabac 6:21 (0:4, 2:8, 2:2, 2:7)
Beograd. Sudije: Šukić, Petrović. Isključenja: Stari grad 5, Šabac 9. Peterci: Šabac 2 (2)
STARI GRAD: Ivanović, Popović, A.Šofranac 2, Vasić 1, L.Šofranac, Spasić, Barbarez, Gajić 2, Moniz, Sekulić, Ćorić, Giri, Čerkez, Bojić 1.
ŠABAC: Filipović, Eraković 2, Marković 1, Repanović, Tkač 2, Drašković 2, Vučinić 5, Tonković, Janković 3, Vuksanović 1, Stojanović 2, Velkić 2, Vukadinović, Ćetković 2.


Biće to veliki derbi gde će protiv naše ekipe biti jači, snažniji Partizan nego jesenas. Leto i jesen su prošli u konsolidaciji velikog kluba i sadaje stvoren izuzetan tim mladih igrača pojačan iskusnim asovima, kadar da napravi svima probleme. Teško može biti kandidat za titulu, ali onima koji to jesu može „pomrsiti“ račune. Škola Partizana je najbolja vaterpolo škola na svetu i već podatak da je neko potekao iz nje ukazuje na veliki kvalitet. Talentovanim momcima pridružili su se Stefan Mitović, naš proslavljeni reprezentativac, brazilski reprezentativac Vergara i njegov reprezentativni kolega, nekadašnji igrač Šapca Gomeš, kao i član najboljeg tima SAD Skofild. Bućan, Andrin su starosedeoci, kao i golman Bulajić kao snaga tima Miloša Korolije.

Biće ovo treći ovosezonski okršaj Šapca i Partizana. Šabac je slavio u prvom delu, na Banjici, 14:10, a potom i na polufinalnom turniru u Regionalnoj ligi 14:9. U međuvremenu je Partizan napredova rezultatski, poražen je u poslednja tri kola samo od Zvezde gde je meč rešen tek u finišu. Ovaj meč je Beograđanima poslednja prilika da se vrate u borbu za poziciju koja garantuje prednost domaćeg terena u prvom kolu plej ofa, dok ovdašnji klub pobedom i definitivno osigurava takav status. Šapčani su u prethodna dva duela ubedljivo pobedili protivnike, Drašković i Vuksanović sve se bolje uklapaju i prisutan je optimizam pred veliki derbi. Ostaje žal što ne postoji mogućnost da publika prisustvuje lepom vaterpolo duelu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa