18. mart 2021.18. mar 2021.
foto: S. S.

foto: S. S.

FUDBAL: SUPER LIGA

SVE BLIŽE NIŽI RANG

Dva poraza dodatno udaljila Mačvu od opstanka. Zaostatak uvećan. Sledi Čukarički pred pauzu. U dva meča sedam primljenih i nijedan postignut gol. Šanse minimalne
Nada je čudna stvar, posebno za navijače. Dok postoji matematička šansa, navijači veruju i nadaju se, to je već deo emocija i njima produkovane subjektivnosti. Matematičke šanse postoje i biće ih još dugo, ali sada već istinsko čudo je potrebno Mačvi za spas. Topi se broj preostalih rundi, a zaostatak se ne topi, čak i jača. Porazi u Beogradu i Senti nisu neočekivani, ali se moglo bar očekivati više, malo više, u drugom duelu, ipak u dva duela već na početku su Šapčani bili u zaostatku, bez prilike da se vrate.

-Došli smo sa velikom željom, nadom, ali fudbal se igra zbog golova i kada njih nema, a primate ih, onda je poraz neminovnost. Nemam šta zameriti mojim igračima, na planu borbenosti i želje, no rezultat se računa, a on je negativan – rekao je posle meča u Senti trener Mačve Alfred Jermaniš.

Sledi gostovanje Čukaričkog, tima koji već dugo znači mnogo u našem fudbalu i koji sezonu u kojoj nema plasmana u Evropu, smatra neuspešnom. Kvalitetniji su tim, organizovaniji i favoriti i u Šapcu, a Mačva kao i ranije ima imperativ da bi čuvala nadu u čudo. Posle ove utakmice sledi reprezentativna pauza, a onda niz mečeva gde, izuzev jednog, postoji realna šansa za bodove, samo što ih treba osvojiti protiv ekipa koje su takođe pod imperativom i nadati se da i potencijalno dobar niz ne dolazi prekasno. Voždovac na gostovanju, Lučani u Šapcu, Napredak u Kruševcu, Javor u Ivanjici, Radnik u Pocerskoj, gostovanje u Inđiji zvuče obećavajuće, ali samo zvuči za sada. Ostaje činjenica sa upitnikom, da svaki meč Mačva počinje sa sedam, osam, nekada i devet igrača iz tzv. bonus kategorije. Šansa mladima je odlična stvar, ali ostaje faktor iskustva.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa