18. mart 2021.18. mar 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Mladi vaterpolisti „Šapca“ i rukovodstvo kluba u Gradskoj kući

Prijem za nepobedive šampione

Bez porza od prvog takmičenja. Dominacija kakva je nezapamćena u Srbiji. Prva generacija u potpunosti stasala na Gradskom beznu. Izgradnja sportista i ličnosti. Obrazovanje pre svega. Uskoro otvoreni olimpijski bazen u Šapcu
Šabački vaterpolisti rođeni 2008. godine od prvog takmičenja na kome su nastupili 2019. godine ne znaju za poraz. Dvostruki šampioni Srbije od prethodnog vikenda su i dvostruki osvajači Kupa Srbije uz rekordnu gol razliku kroz celokupan ovosezonski ciklus 270:20. Ovakva dominacija je do sada nepoznata u mlađim kategorijama srpskog vaterpola.

Mladi, veliki šampioni
-Velika je čast biti kapiten ovakve ekipe, čast je biti sa ovim momcima, mojim drugarima i zajedno ostvarivati ovakve rezultate. Bodrimo jedni druge, na treninzima, još više na utakmicama, međusobno smo jedni drugima najveća podrška. Naša snaga je timski rad. Svi zajedno treniramo pet ili šest godina, već osam medalja imamo zajedno, želimo da nastavimo niz - želi kapiten ekipe Andrej Mićić.
-Trenutno ne znamo za poraz, a razlog tome su dobri uslovi, naporni treninzi, leti treniramo dva puta dnevno. Atmosfera je odlična, svi smo kao braća. Pomažemo jedni druge, bodrimo, većina nas su oslični đaci - istakao je Luka Urošević
-Pobedili smo svaku utakmicu, ponosni smo na sve rezultate koje smo postigli. Treniram šest godina, volim da plivam, to je zdravlje, a vaterpolo je za mene život - naglašava Stefan Bugarčić.


"Glas Podrinja"


-Sve to je “posledica” izuzetnog rada, principa po kome leti treniraju i dva puta dnevno, sistema gde se neguju disciplina, predanost, gradi dobra atmosfera i insistira na vrednosti u i van bazena. Verujem da će bar neki postati veliki vaterpolisti, ali znam da će svi, ne samo iz ove generacije, nego i svi iz svih mlađih kategorija Vaterpolo kluba “Šabac” postati dobri, vredni, obrazovani ljudi, jer je to najvažnije i na tome uvek insistiramo - istakao je predsednik kluba Nenad Živanović i dodao da je za kratko vreme šabački vaterpolo postao vodeći po brojnosti dece u školi, blizu 400, ali i među vodećima po stručnom radu.
-Tokom prethodne godine, od pet mlađih uzrasnih kategorija, VK “Šabac” je imao tri koje su se pozicionirale među osvajače medalja na nacionalnom nivou. Uz seniore koji su šampioni države, mlađe kategorije nastavljaju njihovim stopama i verujem da ćemo jednog dana biti prepoznatljivi u vaterpolu kao što je nekada bio Vaterpolo klub “Partizan”.
Male šampione, trenere i rukovodstvo kluba ugostio je u Gradskoj kući gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. On je istakao da je Šabac grad sporta i da to u kontinuitetu potvrđuje, te je i ovbaveza rukovodstva da bude porška kolektivima koji posebnu pažnju poklanjaju razvoju mlađih kategorija.
- Ovi dečaci su dokazali da su dobar stručni rad i dobri uslovi omogućeni na šabačkom bazenu preduslov za vrhunske rezultate. Siguran sam da će jedan sistematičan rad kakav je u Vaterpolo klubu dati rezultate i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te da ove momke tek očekuju vrhunski rezultati i reprezentativne obaveze. Grad Šabac će uvek podržavati vrhunske rezulate u svim oblastima života. Ulažemo velika finansijska sredstva, preko 160 miliona na godišnjem nivou izdvajamo za sport - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Gradonačelnik je najavio tokom prijema da će Šabac naredne godine dobiti otvoreni olimpijski bazen.
-Plan je da ove godine izradimo projekat otvorenog olimpijskog bazena, kakav ovaj grad zaslužujue, a da naredne godine otpočne izgradnja tog bazena da bi ovim dečacima omogućili još bolje uslove i siguran sam da je vreme koje dolazi vreme šabačkog sporta i vreme uspeha koje će sve generacije sportista imati na sportskoj sceni Republike Srbije - dodao je Pajić.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa