18. mart 2021.18. mar 2021.
Bolja situacija u prva dva meseca
DOBRE VESTI NA SASTANKU SAVETA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA

Bolja situacija u prva dva meseca

Da Savet radi dobro govori i činjenica da je pre nekoliko dana u Šabac stigla i nagrada. Sandra Mićić, član saveta, 8. marta je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja nagradu za doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja
Tokom prva dva meseca ove godine nije bilo saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima i broj saobraćajnih nezgoda i svih prekršaja se za ovaj period drastično smanjio. Ove podatke u petak je na sednici Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teriotiriji grada Šapca, izneo predsednik Saveta Nemanja Pajić.
Da Savet radi dobro govori i činjenica da je pre nekoliko dana u Šabac stigla i nagrada. Sandra Mićić, član saveta, 8. marta je od Ministarstva unutrašnjih poslova i Agencije za bezbednost saobraćaja nagradu za doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja.
-Primila sam poziv da prisustvujem dodeli nagrada ženama koje su dale doprinos unapređenju bezbednosti saobraćaja. Na tom prijemu bilo je nas 30 žena nagrađenih iz različitih oblasti i sfera društva. Pozdravili su nas Ministar unutrašnjih poslova i direktor Agencije za bezbednost saobraćaja, koji su nam se zahvalili na našem doprinosu, uručili nam zahvalnice, nagrade i podstakli da nastavimo isto ovako, a ako može neko od nas da pruži i više i da motivišemo sve žene u našem okruženju da se prema svojim mogućnosti uključe u kampanje koje se odnose na bezbednost u saobraćaju, rekla je Sandra Mićić.
Nemanja Pajić je iskazao je zadovoljstvo zbog nagrade, ali i istakao da je najveće priznanje i ono što je najvažnije - rezultati koje pokazuje analiza bezbedonosne situacije u saobraćaju za prva dva meseca.
-Parametri su mnogo bolji nego u proteklom periodu i za prošlu i za ranije godine. To govori da se ljudi odgovornije ponašaju u saobraćaju, da poštuju preporuke. Nadam se da će tako biti i ubuduće. Savet će svojim aktivnostima doprinositi tome. Sednicom započinjemo rad po programu za 2022. godinu koji sada moramo da donesemo i da dobijemo saglasnost od Agencije do 1. avgusta ove godine za narednu godinu. Naš Savet je prepoznatljiv po preventivnom radu sa decom što ćemo takođe nastaviti da radimo i nadamo se da ćemo imati što bolju situaciju na našim ulicama, rekao je Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa