18. mart 2021.18. mar 2021.
IZGRAĐENO DO KRAJA SLEDEĆE GODINE
MEĐUNARODNO PUTNIČKO PRISTANIŠTE U ŠAPCU

IZGRAĐENO DO KRAJA SLEDEĆE GODINE

„U narednom periodu uložićemo sredstva u tehničku dokumentaciju i izgradnju infrastrukture pristaništa. Očekujemo da će pristanište biti završeno do kraja iduće godine, kako bismo ga pustili u operativan rad u sezoni 2023. Pored toga, intenziviraćemo saradnju sa gradskim rukovodstvom jer želimo da Šabac postane posećena nautička destinacija“,naglasio je Vuk Perović
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić sastao se sa Vukom Perovićem, direktorom Agencije za upravljanje lukama. Tema sastanka bila je razvoj međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu. Za izgradnju ovog projekta u Šapcu Agencija za upravljanje lukama obezbedila je 4 miliona dinara da se ove godine realizuje projekat, a do kraja sledeće godine planirano je da država uloži velika novčana sredstva u izgradnju. Šabac će pored Sremske Mitrovice biti jedini grad u Srbiji koji će imati međunarodno putničko pristanište na reci Savi.
-Šabac ima velikih geografskih potencijala za razvoj turizma. Kroz naš grad protiče međunarodna reka Sava koja je plovna najvećim delom svoga toka. Želimo da iskoristimo ovaj potencijal. Dogovorili smo da Šabac bude jedna od tačaka međunarodnog putničkog pristaništa. Time ćemo dodatno razviti turizam i ekonomiju u našem gradu. Postoji zajednička volja našeg grada i Agencije za upravljanje lukama za realizaciju ovog projekta. Izgradnjom putničkog pristaništa, kao i autoputa Ruma - Šabac, novog mosta preko Save i brze saobraćajnice do Loznice, zagarantovano je da će Šabac vrlo brzo postati Grad budućnosti- istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.
Direktor Agencije za upravljanje lukama istakao je da je Agencija prepoznala poslovne i turističke potencijale grada Šapca.
-Ovo je drugi grad na Savi koji ćemo otvoriti za međunarodni rečni putnički saobraćaj. Na taj način približićemo turistima mogućnosti koje nudi reka Sava ali i podstaći uspostavljanje linijskog saobraćaja između Šapca i Sremske Mitrovice. U narednom periodu uložićemo sredstva u tehničku dokumentaciju i izgradnju infrastrukture pristaništa. Očekujemo da će pristanište biti završeno do kraja iduće godine, kako bismo ga pustili u operativan rad u sezoni 2023. Pored toga, intenziviraćemo saradnju sa gradskim rukovodstvom jer želimo da Šabac postane posećena nautička destinacija-naglasio je Vuk Perović.
Dodao je da je Agencija započela definisanje mreže marina na Dunavu i Savi i da će Šabac zahvaljujući svojim prirodnim odlikama i kulturno – istorijskim znamenitostima biti razmatran kao jedna od mikrolokacija.
Sastanku su osim gradonačelnika i direktora Agencije, prisustvovali i član Gradskog veća zadužen za privredu Živan Bajić, načelnik LER-a Dragan Vasić, šef Odseka za planiranje Slavica Ferenc i rukovodilac Centra za lučku delatnost Srđa Lješević.
Nakon sastanka, predstavnici Grada i Agencije obišli su lokaciju predviđenu za izgradnju međunarodnog putničkog pristaništa u Šapcu.

Kabinet gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa