18. mart 2021.18. mar 2021.
Nepravilnosti utvrđene u 37 objekata
SAOPŠTENjE

Nepravilnosti utvrđene u 37 objekata

Ukupno je kontrolisano 1.338 objekata, u nadzoru je učestvovalo 84 inspektora, a u 37 objekata utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička distanca-barijera, lična zaštitna oprema korisnika i ograničeno radno vreme
Po nalogu Radne grupe za suzbijanje širenja epidemije COVID-19, u toku vikenda nadležne i angažovane inspekcijske službe /republičke i inspekcije jedinica lokalnih samouprava / sprovele su nadzor navedenih objekata i poštovanje radnog vremena drugih objekata, u skladu sa planom nadzora inspekcijskih službi u koordinaciji sa rukovodiocem sanitarne inspekcije Mačvanskog upravnog okruga.
Pored planiranih inspekcijskih nadzora naloženo je i postupanje po predstavkama građana i drugih podnosilaca prijava.
Tokom nadzora nije bilo pražnjenja ni zatvaranja objekata.
Mačvanskom upravnom okrugu su dostavljeni izveštaji o sprovedenom nadzoru, na dnevnom nivou,koji su dalje prosleđeni Radnoj grupi za suzbijanje širenja epidemije COVID-19. Sve inspekcije, koje su učestvovale u nadzorima odgovorno i efikasno su postupale u cilju sprovođenja dobijenog naloga.
Ukupno je kontrolisano 1.338 objekata, u nadzoru je učestvovalo 84 inspektora, a u 37 objekata utvrđene su nepravilnosti u vezi protivepidemijskih mera. Kao nepravilnosti koje su utvrđene u nadzoru protivepidemijskih mera navode se lična zaštitna oprema zaposlenih, fizička distanca-barijera, lična zaštitna oprema korisnika i ograničeno radno vreme. Inspektori su u skladu sa zakonskim ovlašćenjima preduzeli mere prema kontrolisanim subjektima kod kojih su utvrđene nepravilnosti u sprovođenju protivepidemijskih mera. Prema subjektima kod kojih je utvrđeno kršenje radnog vremena komunalna milicija je izrekla ukupno 5 prekršajnih naloga i to dva prekršajna naloga po 300.000 dinara,jedan prekršajni nalog od 150.000 dinara i dva prekršajna naloga po 50.000 dinara.
Inspekcijske kontrole koje imaju za cilj suzbijanje širenja epidemije COVID-19, nastavljaju se i u narednom periodu.
Tokom vikenda proces imunizacije odvijao se bez prekida, po unapred utvrđenom planu.
Epidemiološka situacija je i dalje veoma ozbiljna jer je prisutno uvećanje broja inficiranih građana, hospitalizovanih pacijenata i preminulih lica. Apeluje se na sve građane da poštuju mere koje su naložene od strane državnih organa Republike Srbije, kako bi zaštitili sebe, svoje porodice i pomogli zdravstvenim radnicima u vršenju poslova oko zbrinjavanja obolelih. Uvedene mere pored zaštite zdravlja imaju za cilj i svođenje socijalnih kontakata na minimum. Kako bi se izborili sa pandemijom, potreban je doprinos svih nas.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa