18. mart 2021.18. mar 2021.
Rekonstrukcija  kritičnih tačaka
PREDSTAVNICI MINISTARSTVA GRAĐEVINARSTVA I JP „PUTEVI SRBIJE“ U POSETI LjUBOVIJI

Rekonstrukcija kritičnih tačaka

Po otvaranju mosta „Bratoljub“ očekuje se povećanje prometa saobraćaja kroz Drinsku i Karađorđevu ulicu i zaključak je da je neophodna rekonstrukcija na nekoliko kritičnih tačaka. Pored Drinske ulice, potrebno je rekonstruisati most na reci Ljuboviđi u Karađorđevoj ulici, koji je problematičan zbog nedovoljnog propusnog profila vodotoka i raskrsnicu kod Ćoška, jer je na tom mestu otežan teretni saobraća
PREDSTAVNICI MINISTARSTVA GRAĐEVINARSTVA
I JP „PUTEVI SRBIJE“ U POSETI LjUBOVIJI
Rekonstrukcija
kritičnih tačaka
Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Enes Buhić obišao je opštinu Ljubovija, zajedno sa pomoćnikom direktora JP „Putevi Srbije“ Miloradom Karićem. Na sastanku sa rukovodstvom Opštine Ljubovija razgovaralo se o realizaciji projekata koji su u nadležnosti ovog ministarstva.
Nakon završenog sastanka usledio je obilazak mosta „Bratoljub“ koji uskoro treba da bude pušten u saobraćaj, starog mosta na Drini čija je rekonstrukcija u planu kao i trase puta kroz Ljuboviju kojom će se odvijati saobraćaj od novog mosta prema Valjevu. Po otvaranju mosta očekuje se povećanje prometa saobraćaja kroz Drinsku i Karađorđevu ulicu i zaključak je da je neophodna rekonstrukcija na nekoliko kritičnih tačaka. Pored Drinske ulice, potrebno je rekonstruisati most na reci Ljuboviđi u Karađorđevoj ulici, koji je problematičan zbog nedovoljnog propusnog profila vodotoka i raskrsnicu kod Ćoška, jer je na tom mestu otežan teretni saobraćaj.



Državni sekretar Buhić i pomoćnik direktora Karić su na poziv predsednika Opštine Ljubovija Milana Jovanovića obišli i novoizgrađeni most na ušću reke Ljuboviđe u Drinu koji je u nadležnosti JP „Putevi Srbije“. Poslednjih dana pojavile su se informacije da je most, čija je izgradnja završena u oktobru, počeo da tone što se ispostavilo kao netačno i izuzev manjeg oštećenja na navozu puta koje će biti ubrzo sanirano, most je u odličnom stanju.
Državni sekretar je istakao da se mostovi na teritoriji opštine Ljubovija nalaze na važnim putevima i da je od posebnog značaja njihovo održavanje i rekonstrukcija, ne samo u infrastrukturnom smislu već i u smislu razvoja trgovine, odnosno lakšeg protoka robe, a posebno zato što su mostovi simboli zajedništva i prijateljstva.
Tekst i foto: Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa