18. mart 2021.18. mar 2021.
KANALIZACIJA U OPŠTINI BOGATIĆ

Dogovor u Malom Zvorniku obećava

U opštini Bogatić kao najvažniji razvojni zadatak u ovoj godini odredili su izgradnju kanalizacione mreže. S tim u vezi odazvali su se pozivu Ministarstva građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture na nedavni sastanak predstavnika 12 lokalnih samouprava Mačvanskog i Kolubarskog okruga u Malom Zvorniku.
Pozivajući se na nedavnu prezentaciju Investicionog plana “Srbija 2025.” i Program “Čista Srbija”, i na ovom skupu je ponovljena rešenost da se finansira izgradnja kanalizacione mreže za 65 opština i gradova u Republici Srbiji. Opština Bogatić je uključena u ovaj projekat i aktivno je uzela učešće u realizaciji istog.
Ovom prilikom, prihvaćena je inicijativa da se u tekućoj godini odredi reon za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, reši pravo vlasništva, definišu trase i to uskladi sa planskim dokumentima ( Generalni urbanistički plan, Plan generalne regulacije, Plan generalne regulacije). Sve to je kažu kvalitetna priprema za projektovanje i izvođenje.
Sledeća faza je potpisivanje ugovora sa resornim ministarstvom i kineskom kompanijom, poslovnim programom CRVC, nakon kojeg je određen rok od 36 meseci za završetak celokupne investicije.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa