25. mart 2021.25. mar 2021.
Jednostavna, brza i kvalitetna kupovina
„Avatar“ - onlajn market uz brzu i sigurnu isporuku

Jednostavna, brza i kvalitetna kupovina

Onlajn prostor trgovine posebno došao do izražaja u periodu epidemije. Internet prodaja na jednostavan način, uz brzu isporuku. Baza u dugogodišnjem iskustvu u domenu brze pošte. Asortiman spaja kvantitet i kvalitet. Sve pod kontrolom „Avatara“, uz otklanjanje problema u trenutku kada se utvrde. Proizvodi isporučeni uz garancije
Globalna pandemija izazvana Kovidom značajno je uticala na sektor privrede, te su preduzetnici morali da svoje poslovanje prilagode trenutnoj situaciji i pronađu inovativne načine da svoje kompanije osnaže. Za one sa dobrim idejama onlajn prostor otvara novo tržište, utirući put ka klijentima. U maniru šabačke inovativnosti i preduzimljivosti nastala je i kompanija AVATAR DOO orijentisana ka onlajn prodaji širokog asortimana robe, kako sami ističu, ponuda je od igle do lokomotive.

-Logičan sled je bio da naše poslovanje nastavimo, a ujedno i proširimo u domenu e-komerca. Pandemija je direktno uticala na proces digitalizacije koji je u izmenjenim okolnostima dobio na značaju u Srbiji, te je to bio podsticaj za nas da se „otisnemo“ u onlajn vode kako bismo klijentima pružili što kvalitetniju robu po nižim cenama sa najbržom i najefikasnijom dostavom na domaćem tržištu - započeo je predstavljanje onlajn marketa AVATAR Nemanja Petrović, potpredsednik AKS grupe, kompanije čije je poslovanje bilo najbolja baza na početku rada platforme.

Dugogodišnje iskustvo u domenu brze pošte
Kreatori AVATARA svoju razvojnu šansu videli su u nedostatku domaćih giganata u internet prodaji, te su dugogodišnje iskustvo u domenu brze pošte primenili u veb prodaji. Neophodna logistika, znanje i veštine već su bili tu. Prvi korak je usledio kroz saradnju sa poznatim brendovima čiji su zastupnici, a potom je kreiran i portal za prodaju koji prate maloprodajni objekti čiji broj lokacija svakodnevno raste.



-Početak svega je bilo zastupništvo, a zatim otvaranje tri prodajna objekta. U planu su radnje u Novom Sadu, Beogradu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, a potom i svim većim gradovima u zemlji gde na dobroj lokaciji možemo da pozicioniramo svoje prodajne kutke za klijente. Naša prednost u celokupnom procesu je to što dobro poznajemo posao brze pošte, odnosno način rada kada je isporuka u pitanju. To je jedna od suštinskih stvari, jer sama internet prodaja nije previše zahtevan poduhvat za poslovanje. Ono što treba postići je isporuka u najkraćem vremenskom roku sa najnižim mogućim troškovima. Verujem da smo u tom segmentu najkonkurentniji i da je na duge staze ovakva strategija dobitna kombinacija za posao i tržišnu pobedu - dodaje Petrović i napominje da potencijal baze u vidu vozila, skladištnog prostora (magacina), isporučnih mesta (šaltera) već poseduju, te je umrežavanje kroz AVATAR kao veb market odlično za klijente.

-Namera je da trideset magacina, 700 vozila, 250 isporučnih šaltera budu povezani sa onlajn platformom gde i drugi mogu da budu deo velikog tržišta i plasiraju svoje proizvode. Ideja je da se kupcima približi onlajn kupovina kroz dobru postojeću infrastrukturu koju posedujemo. Trudili smo se da proizvodi koji nudimo imaju široku upotrebu, odnosno da su praktični i potrebni domaćinstvima. Nudimo široku paletu, od malih kućnih aparata, preko alata, bele tehnike, elektronike, do nameštaja. Zadovoljni smo rastom i trenutnom pozicijom na tržištu, što se može videti i na osnovu planova za širenje mreže.

Širok asortiman robe za kupovinu
Kupci na raspolaganju imaju širok asortiman robe i kupovinu mogu da obave u bilo koje doba dana ili noći, a plaćanje mogu izvršiti putem kartica ili pouzećem. Roba stiže na kućnu adresu, ili svoje proizvode mogu preuzeti u nekoj od postojećih poslovnica. Na ovaj način dobijaju kvalitetnu uslugu.
-Od nabavke proizvoda do isporuke, sve je kontrolisano i imamo uvid u svaki korak. Kupovina, pakovanje, skladištenje, logistika i krajnja isporuka do kupca. Sve je pod našom kontrolom i ukoliko dođe do potencijalnih problema, možemo da utvrdimo i otklonimo sporno, dok drugi to ne mogu da urade na tako efikasan način kao naša kompanija. Kao što sam pomenuo to je i ključ uspeha, napretka. Naše poslovanje može da se uporedi sa Amazonom koji je svetski lider u domenu internet prodaje.
AVATAR nije samo mesto gde mogu kupci obezbediti ono što žele iz udobnosti svojih fotelja, već je reč i o kompaniji koja pruža konkretnu pomoć i preduzetnicima sa idejama.



-Uslužno skladištimo robu i za druge klijente. Avatar je privlačan ne samo za one koji žele da kupe neki proizvod, već i za one koji se upuštaju u preduzetničke vode, posebno mlade. Ukoliko imaju ideju, artikle, ali nemaju magacinski prostor, tu smo za njih. Možemo da skladištimo robu, pakujemo, predstavimo na sajtu, a njima preostaje da prate porudžbine, recenzije kupaca i uređuju svoj šop na našem portalu. Sve ostalo je naša briga - naglašava potpredsednik AKS grupe.

Brza, sigurna isporuka
Platforma AVATAR planira širenje već značajno razgranate mreže poslovnih saradnika i asortimana proizvoda.

-Naša platforma će biti otvorena za registraciju za sva pravna lica. Ipak, sada biramo partnere za saradnju i imamo sreću da AKS kao veliki poslovni sistem sarađuje sa više od 100.000 pravnih lica, te su i zainteresovani da svoje proizvode prodaju na AVATAR platformi. U budućnosti će to značiti da će kupci biti u prilici da kupe robu iz široke palete, od knjige do šećera.
U ponudi je veliki izbor proizvoda, prilagođen različitim željama i potrebama, skup kakav se ne može pronaći na jednoj lokaciji. Osim izbora i dostupnosti, suština je jednostavna kupovina i brza dostava, bez čekanja putem sajta AVATAR.RS

Kompanija AVATAR osim istoimenog sajta gde zainteresovani mogu da poruče proizvode za svoje kupce dostupna je i na društvenim mrežama: fejsbuk stranici Avatar onlajn kupovina i Instagramu. Klijenti mogu putem poruke, ili pozivom dobiti sve dodatne informacije kako bi u udobnosti svog doma bezbedno, brzo i povoljno odabrali željeni proizvod.


-Prodajemo ono što imamo na lageru, odnosno na stanju u magacinu. Sve što nije dostupno nije u ponudi. Ono što danas kupac poruči sutra je na isporuci. Roba je uvezena iz Evropske unije i u skladu sa zakonom o potrošačima, isporučuje se uz garanciju. Cene na sajtu i cene u maloprodajnim objektima su iste. Želimo da budemo lideri i mesto gde će naši klijenti uvek da se vrate zbog kvaliteta - zaključio je Petrović.
Z. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa