29. septembar 2011.29. sep 2011.
RUKOMET: SEHA LIGA

NA KORAK OD IZNENAĐENjA

RK Metalurg (Skoplje) ““ MP Zorka Keramika (Šabac) 21:19 (12:8)
Minuti su delili Šapčane od velikog iznenađenja, i osvajanja boda u Skoplju. Tek u poslednjim sekundama meč je odlučen, ali i pored poraza, borbenost i igra Metaloplastika ZK su za svaku pohvalu
Hala Avtokomanda, gledalaca 2000. Sudije: Pavićević i Ražnatović (Crna Gora). Sedmerci: Metalurg 6 (4), MP Zorka Keramika 1 (0). Isključenja: Metalurg 8, Metaloplastika 12 minuta.
METALURG: Stanić 17 odbrana, Rakčević 3, Levov 1, Dimovski, Marković 5, Georgievski 2, Manaskov 3, Mirkulovski 1, Markoski 2, Mojsoski, Stoilov, Batinović, Stojčevski, Jonovski, Alušovski 4, Angelov.
MP ZORKA KERAMIKA: Rajčić 5 odbrana, Karanović 3, Maksimović, Živanović, Krečković, Vidaković, Marjanović 4, Dragaš 5, Medurić 2, Marković, Grujičić, M. Mitrović, L. Mitrović 5, Todorović, Arsić.
Igrač utakmice: Darko Stanić (Metalurg)
Iako je mladi sastav Metaloplastika Zorka Keramike u duel 3. kola regionalne SEHA lige, protiv najboljeg makedonskog tima ušao kao autsajder, malo je nedostajalo da Šapčani prirede senzaciju, i da iz prestonice Makedonije kući dođu neporaženi. Ipak, bodovi ostaju Metalurgu, ovogodišnjem učesniku Lige šampiona, ali popularni plastičari mogu da budu više nego zadovoljni igrom koju su prikazali u subotu.
Od prvog minuta, Metalurg je krenuo odlučno, i ubrzo je stvorio prednost. Već u 6. minutu rezultat je bio 3:0, a deset minuta kasnije vođstvo je bilo 7:2, odnosno 9:4 početkom poslednje trećine prvog poluvremena. Krajem prvog dela, igra plavih (koji su u subotu igrali u belim dresovima) se stabilizuje, te se na odmor odlazi pri rezultatu 12:8.
Start drugog poluvremena podsetio je na početak meča. Makedonci stižu do 6 golova prednosti u 36. minutu. U tim trenucima se činilo da je ubedljiv poraz našeg tima neizbežan. Međutim, Metloplastika posle takvog zaostatka, ulazi u odličan period igre, praćen serijom od 5:0, da bi u 48. minutu Šapčani stigli do izjednačenja, 16:16. Do kraja meča se igralo praktično gol za gol, a utakmica je odlučena u poslednjim sekundama, kada su pri vođstvu Metalurga 20:19, isključena 2 igrača Metaloplastike, uz dosuđen sedmerac, čijom je realizacijom postavljen konačan rezultat 21:19.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa