25. mart 2021.25. mar 2021.
VELIKI DERBI NA VIDIKU
RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

VELIKI DERBI NA VIDIKU

Šapčani sačuvali perfektan skor u domaćem takmičenju, niz pobeda duži od plej of runde. Dinamo pao u prvom delu. Dva tima ne greše. SEHA trpi zbog gustog rasporeda. Pre gostovanja Vojvodine sledi izuzetno teško gostovanje u Nišu
Početkom decembra Metaloplastika je poražena u Nišu i potom je usledio niz od deset prvenstvenih pobeda, polovinu čine trijumfi u B grupi Super lige, a drugi deo u plej ofu. Trenutno sve deluje više nego dobro za one sa „plavim srcima“. Ekipa pobeđuje i dominira na domaćoj sceni, lomi rivale relativno brzo, demonstrira raznovrsnost u napadu, forma odbrane i golmana, posebno Bomaštara, kao prvog izbora, na vrlo visokom je nivou i sve to daje potencijal velikih dometa.

Metaloplastika – Dinamo (P) 34:27 (18:13)
Sala Gimnazije. Sudije: Nenadić (Mladenovac) i Stefanović (Zemun). Sedmerci: MP 3 (3); Dinamo 2 (1). Isključenja: MP 10; Dinamo 6 minuta.
M‘PLASTIKA: Dodić 2, Vorkapić 2, Jevtić, Pisarić 7 (3), Srdanović 4, Mirković, Milovanović 3, Bomaštar (13 odbrana), Antonijević 1, Ivanić 3, Radisavljević (3 odbrane), Mitrović 1, Miljković, Babić 5, Todorović, Došen.
DINAMO: Ivančević, U. Pavlović 2, Bunjevčević 2, Bošković 2, Kovaćević 1, Stanić 3, Ostojić 3, L. Pavlović 5, Distol, Urta, Golubović 6 (1), Kostadinović, Radović 2, Vučković, Radovanović (12 odbrana), Mitrović 1.


Pančevci su podmlađen, ali kvalitetan tim, i stoga posebno imponuje pobeda gde je u četiri minuta brzih udara sa svih strana terena rival potpuno izbačen iz koloseka prvi put, a potom i drugi put pri kraju poluvremena čime je bespovratno duel rešen. Ma kako bio nemilosrdan ritam utakmica, pobede se nižu, iako ostaje žal za SEHA ligom gde je Metaloplastika možda i mogla do još nekog boda do ovog trenutka, međutim previše je utakmica u premalo vremena da bi najbolji sastav mogao sve da ih iznese bez posledica. Domaća takmičenja su prioritet i na drugom nivou se bore većinom igrači koji igraju u drugoj ekipi. Titula je veliki cilj i san, te je ipak njoj podređeno drugo.

-Raspored je takav, igramo paralelno u dva ligaška takmičenja. Nije samo blizina mečeva problematična, već je iza nas nekoliko iscrpljujućih putovanja i uvek imam strah, ne samo od igre i konačnog ishoda, već i da igrači završe meč bez povrede. Uz sve postoji latentna opasnost od Kovida i to je nešto sa čime se sve ekipe nose, tako i mi. Ponosan sam što moji momci za sada odgovaraju na pravi način svim izazovima, iako uvek neko nedostaje, trenutno su van stroja dva rukometaša u periodu kada je svako važan, ali i to je sport, mi ambicije ne menjamo i nastavljamo dalje – ističe trener Metaloplastike Veselin Vuković.



U prva dva duela SEHA lige, Metaloplastika je pobedila u Slovačkoj, a pre toga bila egal čitav meč u Bitolju, međutim onda je usledio takav niz da su igrači koji uglavnom nastupaju u trećem rangu (Prvoj ligi „Centar“) uz manju minutažu u prvom timu morali da ponesu teret utakmica sa najboljim timovima Hrvatske, Slovačke i jednim od najboljih u Severnoj Makedoniji.

Na plej of sceni, Vojvodina ne greši, poput Šapčana, a pobedom u Beogradu je samo pojačala razliku između dva najveća takmaca i ostalih. Bliži se dan velikog derbija u Šapcu, međutim još jedan težak meč očekuje Metaloplastiku pre njega, gostovanje na mestu gde je pretrpljen poslednji neuspeh u Srbiji, u Nišu. Šapčane čeka Šapčanin, na klupi Nišlija je Đorđe Teodorović, nekadašnji igrač i trener Metaloplastike. „Želja“ igra promenljivo u plej ofu. Neprijatno je iznenadio u Kragujevcu, ali je potencijal pokazao protiv Partizana. U dva duela nije poražen od Metaloplastike ove sezone. Svakako je forma na strani ekipe iz našeg grada i želja da se navike pobeda ne menjaju.

SEHA liga
Kako je pomenuto već, u SEHA uglavnom priliku dobijaju mladi momci pre svega oslonac drugog tima. usled toga su neminovni slabiji rezultati. Šapčani su poraženi od Pelistera 34:27 (Dodić 7, Ivanić 5; Todorović 5, Ivanić 5) i Tatrana 33:31 (Vorkapić 7).


-Navikli smo već na pobede i odgovara nam osećaj u kome slavimo utakmicu za utakmicom. Naši ciljevi su najviši, jer imamo tim za njih i zato nema potrebe da naglašavamo kako je cilj uvek pobeda. Uspesi daju adrenalin preko potreban kada igrate pet utakmica u sedam dana. Svaki meč je izazov da na parketu pokažemo najveće mogućnosti – kaže mladi bek Đorđe Pisarić.

Vojvodina će svakako slaviti protiv Rudara na svom parketu i meč u Šapcu dočekati sa maksimalnim učinkom, Metaloplastika ukoliko uspe u Čairu biće na istoj poziciji, paralelno sa snom, raste i protisak, to je usud za najbolje koji žele najviše.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa