1. april 2021.1. apr 2021.
Završetak saobraćajnica pre roka
PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA NOVOM MOSTU

Završetak saobraćajnica pre roka

“Od Beograda do Šapca auto-putem će se dolaziti za manje od dve godine, za manje od 40 minuta. Srbija ovako umrežena auto-putevima i putevima biće potpuno drugačija zemlja i do kraja 2025. potpuno neprepoznatljiva u odnosu na ono što je bila do pre par godina”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. “Ova investicija je od državnog značaja i od kapitalnog značaja za Šabac” rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u petak je obišao radove na mostu na Savi, auto-putu Ruma - Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica. Tom prilikom je izjavio da je most od ogromnog značaja za celu Mačvu, Kolubaru, Srem, Beograd i Južnu Bačku.

Vučić se zahvalio azerbejdžanskoj kompaniji koja izvodi radove i rekao je da su ranije dati predugi rokovi za izgradnju puteva.

-Šabac - Loznica je trebalo da se završi do kraja 2025. godine. Brza saobraćajnica će biti gotova do oktobra 2024. godine. Mislim da je to dobar rok. Što se tiče dela Ruma - Šabac i to će biti završeno godinu dana ranije. Od Beograda do Šapca auto-putem će se dolaziti za manje od dve godine, za manje od 40 minuta. Verujem da to mnogo znači ljudima, ali to sa sobom nosi i druge posledice, a to je da će u Industrijsku zonu Šapca dolaziti mnogo novih kompanija. Blizu je Beograd, aerodrom. Time će dobiti i Bogatić i Vladimirci i Koceljeva, a o Loznici i Malom Zvorniku i da ne govorimo, rekao je Vučić.

Most je dužine oko 1,5 kilometar.



Predsednik Vučić je posebno istakao činjenicu da se sve finansira iz budžeta, bez zaduživanja. Smatra da to govori o snazi Srbije danas.

-Do sada smo već platili 40 miliona evra. Čestitam građanima Srbije što su imali poverenja u svoje rukovodstvo i što su podržavali promene i reforme koje smo donosili. Srbija ovako umrežena auto-putevima i putevima biće potpuno drugačija zemlja i do kraja 2025. potpuno neprepoznatljiva u odnosu na ono što je bila do pre par godina, izjavio je Vučić.

Ovom prilikom je rekao da će u opštinama pokušati da reše probleme sa kanalizacijom, postrojenjima za preradu otpadnih voda, da svuda dovedu gas i povedu računa o životnoj sredini, ali i da dovedu još investitora.

Predsednik je iskoristio priliku da još jednom istakne značaj vakcinacije.

-Vakcine su nas spasile od katastrofe, ali je stanje i dalje teško. Zato moramo da budemo mnogo odgovorniji, rekao je Vučić.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić izjavio je da je ovo veliki dan za Šabac i Šapčane, jer je predsednik došao da isprati “decenijski san svih Šapčana” i da ubrza radove.

-Severozapadna industrijska zona jeste velika, ali nema dovoljno kompanija, radnih mesta, nema dovoljno kapitala koji je ulagan u prethodnom periodu da bi grad Šabac imao mnogo veći budžet od sadašnjeg, da bi mogao da raste i razvija se onako kako mi planiramo. Predsednik je rekao da će investicije u gradu Šapcu biti velike. Nažalost, mi smo imali samo jednu veliku kompaniju u prethodnom periodu “Jazaki”, ali i tada je predsednik pokazao da mu je ravnomerni razvoj Srbije jako bitan. Ta kompanija je došla i kad Srpska napredna stranka nije bila na vlasti u Šapcu. Svakoga dana na ovom gradilištu radi više od 230 radnika. Radovi su ubrzani. Ministar Tomislav Momirović je treći put na ovom mestu. Ova investicija je od državnog značaja i od kapitalnog značaja za Šabac. Siguran sam da će ovim biti otvoreno mnogo radnih mesta i da će kvalitet života u Šapcu biti značajno na višem nivou. Cena zemljišta će biti mnogo viša kada dođe auto-put, rekao je gradonačelnik Pajić.
M. M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa