1. april 2021.1. apr 2021.
ZA SAOBRAĆAJNU SIGNALIZACIJU

Predviđeno izdvajanje od 3,5 miliona dinara

Na osnovu analize bezbednosti saobraćaja koju je uradilo odeljenje za privredu, poljoprivredu i turizam opštinske uprave Koceljeva zaključeno je da je stanje vertikalne signalizacije u relativno dobrom stanju.

Naime, prema tvrdnjama nadležnih prosečan broj znakova po kilometru ulične mreže je zadovoljavajući, ali je njihov broj na lokalnim i ostalim nekategorisanim putevima ispod maksimuma potrebnog za bezbedno funkcionisanje saobraćaja.

U ovoj analizi se ističe da je putokazna signalizacija zapostavljena te da najčešće ne odgovara standardima kao da su najveći nedostaci uočeni na opštinskim saobraćajnicama gde takve signalizacije uglavnom ni nema.

Finansiranje saobraćaja u segmentu bezbednosti vrši se iz sredstava lokalnih finansija u skladu sa godišnjim programom postavljanja, zamenjivanja, dopunjavanja i obnavljanja saobraćajne signalizacije. Ovim dokumentom je u prošloj godini realizovana ugradnja vertikalne i horizontalne signalizacije i zaštitne opreme na opštinskim, nekategorisanim putevima u ulicama u iznosu od oko tri miliona dinara.

U ovogodišnjem programu planirano je oko 3,5 miliona od čega je predviđeno da najveći deo, nešto više do dva miliona, bude utrošeno za signalizaciju i zaštitnu opremu na uličnom sistemu.
Za postavljanje preko 20 znakova i stubova na lokalnim saobraćajnicama planirano je da se izdvoji gotovo 174 hiljade. Ulaganja u horizontalnu signalizaciju iznosiće preko 272, dok se procenjuje da će nabavka i postavljanje zaštitne ograde i ležećih policajaca na ovim drumovima koštati 399 hiljada dinara. Za opštinske putne pravce ukupno planirana sredstva su preko 785 hiljada, odnosno gotovo 950 sa PDV.

Najmanje novca u ovoj oblasti biće uloženo u nekategorisane puteve. Za postavljanje vertikalne signalizacije i ostalo opremanje namenjeno je nešto više od pola miliona.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa