29. septembar 2011.29. sep 2011.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

ATRAKTIVNOST MLADIH

U organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca Šapca prošlog četvrtka otvorena je samostalna izložba Kristine Pantelić, Branka Jovića i Nemanje Manjenčića „Slike, ilustracije, fotografije“
Desetu godinu za redom Udruženje likovnih stvaralaca Šapca u saradnji sa Bibliotekom šabačkom organizovalo je izložbu. Ovoga puta posetioci su mogli da pogledaju samostalno-grupnu izložbu autora mlađe generacije Kristine Pantelić, Branka Jovića i Nemanje Manjenčića. Oni su se predstavili svojim slikama, ilustracijama, kolažima, grafičkim dizajnom koji je obuhvatao ambalažu, postere i logo.
- Izuzetno mi je zadovoljstvo što večeras u galeriji Biblioteke šabačke svoje radove izlažu mladi umetnici poput Nemanje i Branka, a posebna je radost što je sa nama ponovo Kristina Pantelić koja je ovde već imala svoju samostalnu izložbu. Tada su nas sa ovih zidova gledale oči njenih anđela. Iako je sada drugi likovni izraz čini mi se da su oči iste, tamne i lepe ““ rekla je Sonja Bokun Đinić.
Slobodan Peladić, predsednik ULS-a Šapca, pozdravio je prisutne napomenuvši da Udruženje ove godine slavi četrdesetogodišnjicu postojanja.
- Udruženje je internacionalnog sastava, a u našim redovima nalazi se i veliki broj mladih umetnika što nam je svakako veliko zadovoljstvo. Smatramo da je mladost nešto što ostaje kroz umetnost koja je najaktuelnija, najatraktivnija i znači skoro sve u ovom veku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa