1. april 2021.1. apr 2021.
foto: fss (tviter)

foto: fss (tviter)

FUDBAL: REPREZENTACIJA SRBIJE

Pavlović i Lukić oslonac „orlova“

U tri meča kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine Srbije je ostvarila zadovoljavajući učinak i osvojila sedam od maksimalnih devet bodova u duelima sa Irskom, Portugalom i Azerbejdžanom. Deo dobrih nastupa, po ocenama jedan od najboljih igrača “orlova” bio je Strahinja Pavlović. Nastupao je najpre u defanzivi sa Stefanom Mitrovićem i Milenkovićem, a u bivšoj sovjetskoj republici, Spajić je igrao umesto Milenkovića.

Rođeni Jevremovčanin je proveo svaki minut u igri u sva tri meča i iskazao se kao jedan od najpouzdanijih defanzivaca, iako je po godinama najmlađi. Pavlović je karijeru počeo u mlađim kategorijama POFK “Savaciuma”, odakle odlazi u Partizan, gde je već debitovao za seniorsku reprezentaciju. Letos je prešao u Monako, a trenutno je na pozajmici u Belgiji, ekipi Serkl Briž. Posebno se istakao nastupom protiv Portugala, jedne od najboljih reprezentacija sveta.
Deo reprezentacije Srbije bio je i vezista Torina, Saša Lukić, momak iz Varne, takođe ponikao u Savaciumu, a potom je igrao u Partizanu, Levanteu i Torinu, gde nastupa i danas. Lukić je bio u veznom redu protiv Republike Irske. U mečevima protiv Portugalaca i Azera bio je na klupi, no nešto slabije intrvencije Nemanje Gudelja u poslednjoj utakmici, mogle bi ponovo Sašu da vrate među startere.

Gordić među stativama
Čuvar mreže Mačve, na pozajmici iz Crvene Zvezde, Miloš Gordić, najozbiljniji je kandidat za prvog golmana mlade reprzentacije. U pobedi nad Turskom u pripremnom meču, bio je prvi izbor selektora Stolice na golu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa