29. septembar 2011.29. sep 2011.
KAD PORASTEM BIĆU SLIKAR

UMETNOST IZNAD SVEGA

“Najviše volim grafiku. Potom da radim ikone, slikam pejzaže. Na vreme koje provedem sa olovkom ili četkicom u ruci, ne gledam kao na obavezu, radim to prvenstveno, zato što volim. Želja mi je da nakon srednje upišem Likovnu akademiju“, kaže Marko Matić, učenik druge godine u Školi za umetničke zanate u Šapcu
Dar za likovne umetnosti kod Marka Matića ispoljio se vrlo rano. Kako kaže, još kao mali voleo je da crta i slika i išao svugde sa olovkom u ruci. Iz ljubavi prema umetnosti, sa osam godina, upisao se u Školu crtanja kod braće Lukić. Redovno je odlazio na časove, i danas kada je druga godina Škole za umetničke zanate u Šapcu, smer konzervator pozlatar još uvek to čini.
- Počeo sam da crtam zato što volim. Na časove kod braće Lukić sam krenuo sa osam godina. Mislim da mi je to dosta pomoglo prilikom prijemnog u Školi za umetničke zanate. Još uvek, svake subote idem tamo da radim. ne smeta mi što su polaznici deca različitog uzrasta jer se svi lepo družimo. Mi, malo stariji pomažemo mlađima tako da stvarno odlično funkcionišemo ““ kaže Marko.
Još dok je bio u osnovnoj školi učestvovao je na velikom broju likovnih takmičenja. Najdraža nagrada iz tog perioda mu je prvo mesto na konkursu sa temom “Krv život znači“. Do sada je izlagao na tradicionalnim izložbama umetničke Škole braće Lukić. Jedan rad je odabran i za godišnju izložbu Škole za umetničke zanate u Narodnom muzeju u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa