1. april 2021.1. apr 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

ODRŽANA SEDMA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA ŠAPCA

Mesnim zajednicama 224 miliona dinara

“Vratili smo pravo građanima da odlučuju na Zakonom zasnovan način i vratili 224 miliona dinara o kojima će se direktno odlučivati preko Saveta mesnih zajednica. Odobrili smo sredstva za vantelesnu oplodnju i za jedan pokušaj u inostranstvu” rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić
Na sedmoj sednici Skupštine Grada Šapca održanoj u prošli četvrtak, pred odbornicima se našlo 25 tačaka dnevnog reda i sve su izglasane. Opozicija nije došla ni na ovo zasedanje, tako da je ponovo izostala rasprava.
Među najvažnijim tačkama koje su usvojene su predlog odluke o pravu mesnih zajednica na raspolaganje sredstvima ostvarenim po osnovu poreza na imovinu i drugim prihodima i utvrđivanju načina njihovog korišćenja, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o finansiranju troškova vantelesne oplodnje.

Vratili smo pravo građanima da odlučuju na Zakonom zasnovan način i vratili 224 miliona dinara o kojima će se direktno odlučivati preko saveta mesnih zajednica. Na ovaj način neće biti ni privilegovanih ni poniženih i zaboravljenih, nego će svi građani moći da računaju na ova sredstva


-Nije mi drago što odbornici opozicije nisu našli za shodno da se bore svojim idejama i stavovima za građane koji su ih birali. Kada se radi o sredstvima od poreza na imovinu mesnih zajednica, ukazivali smo na to da nije na Ustavu i Zakonu zasnovana prethodna odluka. Ustavni sud je poništio način dodeljivanja tih sredstava. Na ovoj sednici su svi oni koji su podgrevali bunt protiv načina donošenja odluke i tvrdili da će Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima poništiti pravo građana da odlučuju, videli da to apsolutno nije tako. Vratili smo pravo građanima da odlučuju na Zakonom zasnovan način i vratili 224 miliona dinara o kojima će se direktno odlučivati preko Saveta mesnih zajednica. Na ovaj način neće biti ni privilegovanih ni poniženih i zaboravljenih, nego će svi građani moći da računaju na ova sredstva. Druga bitna odluka se odnosi na populacionu politiku. Odobrili smo sredstva za vantelesnu oplodnju i za jedan pokušaj u inostranstvu. Vrednost je 300.000 dinara i javni poziv će biti uskoro objavljen, rekao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

"Glas Podrinja"


Na sednici je podnet izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća za 2020. godinu. Usvojen je predlog odluke o formiranju zona toplifikacije i gasifikacije.
Odbornici su usvojili predlog odluke o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji grada, kao i odluku o obrazovanju gradskog Štaba za vanredne situacije i izveštaj o radu Štaba za prošlu godinu. Većinom glasova podržana je i odluka o uniformi i oznakama komunalnih milicionara.
Usvojen je izvaštaj Saveta za zdravlje. Imenovana je komisija za dodelu Aprilskih nagrada.
Jednoglasno je podržana odluka da košarkaški teren kod Koš kluba ponese ime proslavljenog košarkaškog trenera Milovana Stepandića Stepija. Data je i saglasnost za upotrebu naziva grada Šapca u nazivu bokserskog udruženja, a koju je tražio bokser Dragoljub Stanković.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa