1. april 2021.1. apr 2021.
Foto:CEV

Foto:CEV

DANICA RUŽIĆ, REPREZENTATIVKA SRBIJE U ODBOJCI

Nikad ne odustajte od snova

„Bila sam jako uzbuđena i moram priznati da sam imala tremu. Sa druge strane bila sam jako ponosna i srećna zbog svog uspeha.”
Danica Ružić (15) iz Dublja zaigrala je za reprezentaciju Srbije u odbojci. Pripreme su se odvijale u Vrnjačkoj banji i trajale 10 dana, a 3 dana su igrale protiv Bugarske, Turske i Rumunije. U timu od 12 igračica bila je i naša Danica.
Ljubav prema odbojci gaji od svoje 6. godine, i kako kaže od samog je početka znala da je to pravi sport za nju.
-Ne mogu to da objasnim, valjda se to jednostavno,samo oseti. Obuzme te ta ljubav, volja i želja – ističe Danica.

CEV


Najveći san bio joj je da zaigra za reprezentaciju, kada je prešla da igra za pionirke taj san se polako počeo ostvarivati. Sledeća stepenica je da zaigra i za seniorski tim, a na pitanjem gde je sve gostovala, u kojim gradovima igrala odgovara:
-Dok sam trenirala u Bogatiću išla sam na mnoge odbojkaške kampove. Kratko sam trenirala i u “Zaslonu” u Šapcu gde sam razvila nova poznanstva, koja su mi otvorila put ka Rumi. Tek kada sam prešla da igram za ŽOK “Ruma” počela sam da igram ozbiljnije utakmice i ponekad imam utisak da sam prešla celu Srbiju uzduž i popreko. Gostovala sam više puta na novogodišnjem turniru u Novom Sadu, utakmice sam igrala i na Zlatiboru, u Zaječaru, Sremskoj Mitrovici, Beogradu i mnogim drugim gradovima. U šestom razredu sam išla u Italiju i to su bile moje prve pripreme, koje su mi jako drage jer sam tamo proslavila rođendan- nabraja Danica, koja u budućnosti vidi sebe kao odbojkašicu, ali pored toga ne zanemaruje školu, želi da postane zubar.

Verujte u svoje snove i nikada ne odustajte od istih. Trud se isplati. Trenirajte i budite zdravi, pa će i uspeh doći


Kako je odbojka timski sport, pitali smo Danicu koliko joj zapravo tim znači?
-Tim mi baš dosta znači. Kada igram za reprezentaciju, moj tim iz Rume mi je velika podrška. Takođe, divne devojke sam upoznala u reprezentaciji. Jedni druge bodrimo kada gubimo poene, kako ne bi padale i kako bi nastavile jače dalje. Tim nas uči kako da funkcionišemo sa drugim ljudima i lepo je biti deo neke celine, nekog tima.”
Nakon sve tri pobede u Vrnjačkoj banji, sledi Evropsko takmičenje koje će se održavati u julu, u Mađarskoj. Od tri utakmice najteža joj je bila protiv Bugarske, kada su pobedile plakale su od sreće.
-Bila sam jako uzbuđena i moram priznati da sam imala tremu. Sa druge strane bila sam jako ponosna i srećna zbog svog uspeha- opisuje Danica kakav je zapravo osećaj igrati na terenu i boriti se za svoju zemlju i poručuje mladima:
-Verujte u svoje snove i nikada ne odustajte od istih. Trud se isplati. Trenirajte i budite zdravi, pa će i uspeh doći.

Keti Simić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa