1. april 2021.1. apr 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Ford Puma

Graciozna mačka na šabačkim ulicama

Bila je to ljubav na prvi pogled. Znate već kako to kod nas vizuelnih tipova ide, ako nam se nešto na oko svidi, spremni smo na brojne ustupke. A Puma na prvo gledanje “obara”. Elegantna, graciozna, a pri tome snažna
Zahvaljujući saradnji sa Auto kućom Holliday, “Glas Podrinja”je u prethodnim godinama svojim čitaocima donosio priče o atraktivnim modelima automobila, mogućnostima i povoljnostima u nabavci novih i polovnih četvorotočkaša, izveštaje sa test vožnji. U ovonedeljnom broju nastavljamo tradiciju. Predstavljamo vam fordovu Pumu, gracioznu mačku na šabačkim ulicama.

"Glas Podrinja"


Najkraće o Pumi
Inspirisana sportskim terencima, razvijena na Fiestinoj platformi, Ford Puma je spoj vizuelne elegancije, prostorne funkcionalnosti i novih tehnologija.
-Nizom inovativnih funkcija, Ford Puma se stara za još veće uživanje u vožnji. Među njima su, na primer, izbor načina vožnje i Ford Co-Pilot360, zadivljujuđi niz pomoćnih tehnologija koje rade zajedno da bi vam pomogle pri ubrzavanju, kočenju, čak i pri upravljanju. Tako put ispred vas pomno prati aktivni tempomat, asistencija za izbegavanje sudara i pružanje pomoći pri izbegavanju prepreka, funkcije koje vas upozoravaju na potencijalne opasnosti- navodi se na oficijelnoj stranici Forda za srpsko tržište.

"Glas Podrinja"


U novo doba fokusirano na zaštitu životne sredine, Ford u Pumi ide sa ponudom novih naprednih hibridnih i benzinskih EcoBoost motora koji pružaju izvanredne performanse uz zapanjujće ekonomičnu potrošnju i značajno nižu emisiju CO2 u poređenju sa konvencionalnim, nehibridnim motorima.
Značajno je napomenuti i Pumine LED farove koji omogućavaju precizan i intenzivan svetlosni snop i uključuju karakteristično oblikovana LED svetla i statička svetla koja osvetljavaju raskrsnicu ili zavoj kada upravljač okrenete za više od 30 stepeni.

Ford Puma: spoj vizuelne elegancije, prostorne funkcionalnosti i novih tehnologija


Iskustvo
Bila je to ljubav na prvi pogled. Znate već kako to kod nas vizuelnih tipova ide ide, ako nam se nešto na oko svidi, spremni smo na brojne ustupke. A Puma na prvo gledanje “obara”. Elegantna, graciozna, a pri tome snažna.
Ljubazni prodavci u Holliday-u nabrajaju prednosti i performanse, ne čujem ih, jer sam se u oči pretvorila, a iskrena da budem za malo šta i znam tačno čemu služi.
Na prtljažnik su posebno skrenuli pažnju, tačnije na njegovu donju fioku zapremine 80l skladišnog prostora sa vodootpornom oblogom i čepom za odovod vode, koji ga čini lakim za pranje. Kažu tu mogu i kućni ljubimci da se transportuju, moje kuče bi me se u tom slučaju odreklo pomislih, ali za različitu opremu za planinarenje ili kakve alatke, može da posluži.

"Glas Podrinja"


Otvorim vrata i kroz glavu mi prolaze opisi auto stručnjaka sa interneta koji Pumin enterijer ocenjuju kao “monoton” i “već viđen”. Kontam da im priznajem iskustvo i znanje, ali formalno obrazovanje istoričara umetnosti mi dozvoljava da dam i svoj estetski sud, a on bi na jeziku običnih smrtnika glasio: lepo. Pod tim mislim da mi sve deluje jednostavno, udobno, a efektno. Sklad. Ima nas mnogo koji ga cenimo.
Čak mi je i kontrolna tabla po volji. Numerički umesto analagoni prikaz brzine i rada motora. Monitor sa navigacijom, muzikom i ostalim đakonijama, na gornjem delu centralne konzole.
Sedište se lako podešava, manuleni menjač sa šest brzina. Pali se na dugme. Sve pregledno i lako za snalaženje.
E, sad, malo me zbunilo mnoštvo dugmića na volanu. Ako krenem da isprobavam koje čemu služe, prođe dan, pa sam rešila da se dodatno informišem na Guglu. On mi objasni da se tu zapravo nalaze nteligentan regulator brzine (samostalno održava distancu sa vozilom ispred, koči i ubrzava), sistem za kontrolu mrtvog ugla, čitanje znakova pored puta i automatsko uključivanje dugih/kratkih ksenon farova, kao i dispozitiv za samostalno parkiranje s kamerom. Dakle, sve što mi treba za bezbednu i opuštenu vožnju, a kad smo kod same vožnje, bez obzira da li ste u gradu ili na otvorenom putu, u ovom autu se osećate nakako moćno. Prožima vas energija mačke koja je poslužila dizajnerima za inspiraciju.

Kako do Pume
Kada smo se lepo upoznale i fotografisale, “moja” Puma se vratila u svoje šabačko prirodno stanište, Auto kuću Holliday. Možda uskoro neko od vas dođe po nju. Za taj korak je od pomoći informacija da je ovde moguća kupovina automobila preko lizinga ili na kredit, ali i zamena staro za novo.
T.T.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa