1. april 2021.1. apr 2021.
Daj mi reč da je naslikam
Obeležavanje Međunarodnog dana dečije knjige i Svetskog dana osoba sa autizmom

Daj mi reč da je naslikam

Konkurs “Daj mi reč da je naslikam” je, uz podršku Ministarstva prosvete, prvi put za decu sa smetnjama u razvoju raspisala škola “Sveti Sava” u Šapcu. Na Međunarodni dan dečije knjige i Svetski dan osoba sa autizmom, 2. aprila biće održana centralna proslava književno-likovnog konkursa
U petak 2. aprila 2021. godine na Međunarodni dan dečije knjige i Svetski dan osoba sa autizmom u zajedničkoj organizaciji Biblioteke šabačke i OŠ „Sveti Sava“ održaće se centralna proslava književno-likovnog konkursa “Daj mi reč da je naslikam” za svu decu i učenike koji su po IOP-u.
U 11 časova ispred škole „Sveti Sava“ pozdravnim govorom direktorke Katarine Tomić i kratke predstave „Da li ste vi žaba?“, dece iz vrtića „Bubamara“ po dramskom tekstu Jasminke Petrović, otpočeće obeležavanje ovih značajnih povoda. Program se nastavlja u parku kod Sokolskog doma gde će dečiji horić iz vrtića „Sunce“ zajedno sa polaznicima škole i njihovim nastavnicima otpevati pesmu “Ne rugaj se”, a učenici iz škole „Sveti Sava“ će odigrati predstavicu “A zašto”, takođe po tekstu Jasminke Petrović. Male mažoretkinje će imati nastup ispred Aneksa i Dečije biblioteke.
Posle simbolične razmene belih i plavih balona u dvorištu, ispred Biblioteke šabačke i otpevane pesme “Kad bi meni dali jedan dan” horića koji predvodi Sonja Živković i „Iskrica“ koje vodi Vesna Mijić biće proglašeni pobednici u sve četiri kategorije Prvog književno-likovnog konkursa „Daj mi reč da je naslikam“.
Svečano otvaranje izložbe u holu Biblioteke otvoriće Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke, Aleksandra Vuković Kurdulić, bibliotekar u školi „Sveti Sava“ i Jasminka Petrović, književnica za decu i mlade. Muzički trio, Teodora Živković, klavir, Nađa Živković, flauta i Vladislav Popović, flauta kao i solo Sofije Petrović na violini će prigodnom numerom proglasiti izložbu otvorenom. Izložba preko 200 radova koji su stigli iz čitave zemlje kao i komentari zahvalnih roditelja i drugih mentora koji su podržali decu učesnike, krasiće hol Vladičanskog dvora i hol Dečije biblioteke do 20. aprila 2021. godine. Otvaranje izložbe će se održati bez prisustva publike zbog pandemije a uživo prenos će svi zainteresovani moći da prate preko Facebook stranice Biblioteke šabačke.
Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

13. maj 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa