1. april 2021.1. apr 2021.
Investicija vredna oko 457 miliona dinara
POTPISAN SPORAZUM ZA SANACIJU KORITA REKE LjUBOVIĐE

Investicija vredna oko 457 miliona dinara

Sredstva za prvu fazu radova obezbeđena su Uredbom Vlade Srbije u iznosu od 250 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije je oko 457 miliona dinara. Početak radova na sanaciji očekuje se u narednim danima
Danas je potpisan sporazum o zajedničkom izvršenju hitnih radova na sanaciji korita reke Ljuboviđe u Ljuboviji sa sanacijom Davidovića pregrade i sanacija mosta kod autobuske stanice, od km 0+000 do km 2+106. Sporazum je zaključen između Opštine Ljubovija, koju zastupa predsednik opštine Milan Jovanović i Javnog vodoprivrednog preduzeća „Srbijavode“, koje zastupa direktor Goran Puzović.

Predviđenim radovima obezbediće se kompletna sanacija oštećenja nastalih u poplavnom talasu u junu 2020. godine


Podsećamo da je 18. januara u prostorijama JVP „Srbijavode“ u Beogradu održan zajednički sastanak predstavnika opštine Ljubovija i ovog preduzeća na kom se razgovaralo o sanaciji korita reke Ljuboviđe. Predviđenim radovima obezbediće se kompletna sanacija oštećenja nastalih u poplavnom talasu u junu 2020. godine, kao i povećanje proticajnog profila za prijem i evakuaciju merodovnih velikih voda koje su određene kroz ekspertizu poplavnog događaja rekonstrukcijom poplavnog talasa kroz terenske i studijske analize. Takođe, radovima će biti obuhvaćena i sanacija „Davidovića“ pregrade, kroz dodatno osiguranje desnog boka pregrade i sanacija oštećenja slapišta nizvodno od pregrade.
Sredstva za prvu fazu radova obezbeđena su Uredbom Vlade Srbije u iznosu od 250 miliona dinara, a ukupna vrednost investicije je oko 457 miliona dinara. Početak radova na sanaciji očekuje se u narednim danima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa