8. april 2021.8. apr 2021.
Podrška sadržajima za mlade
Javni konkurs Kancelarije za mlade Grada Šapca

Podrška sadržajima za mlade

Javni konkurs Kancelarije za mlade Grada Šapca za projekte raspisan je 31. marta, a pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana sa teritorije grada Šapca koja su registrovana i aktivna najmanje godinu dana pre raspisivanja javnog konkursa. Opredeljena sredstva za finansiranje i realizaciju projekata u iznosu od 2.600.000 dinara, obezbeđena su iz budžeta grada Šapca
Kancelarija za mlade raspisala je Javni konkurs za 2021. godinu za realizaciju projekata iz oblasti organizovanja i sprovođenje aktivnosti koje imaju za cilj edukaciju i nadogradnju znanja kod mladih, sticanje novih veština, modernizaciju obrazovanja, promociju i razvoj preduzetništva, prepoznavanje značaja formalnog i neformalnog učenja, organizovanje i sprovođenje aktivnosti sa ciljem uključivanja mladih u programe kako bi kvalitetnije proveli slobodno vreme, bili deo aktivnosti koje doprinose razvoju kreativnosti, kulture, umetnosti, demokratskih vrednosti i aktivnog građanskog društva kroz obrazovanje, podizanje svesti o neophodnosti društvenog aktivizma, kao i savetovanje dece, mladih i njihovih roditelja.

-Pravo učešća na konkursu imaju udruženja građana sa teritorije grada Šapca koja su registrovana i aktivna najmanje godinu dana pre raspisivanja javnog konkursa. Prijavljeni će biti bodovani na osnovu propisanih kriterijuma kao što su: problem kojim se bave (koliko je jasno problem definisan); ciljevi projekta da li su jasno i prikladno određeni i da li su dostižni u predviđenom vremenu i nedvosmisleno predstavljaju rešenje uočenog problema; obuhvat (kolike su mogućnosti projekta da obuhvati širi krug korisnika i podstakne njihovo aktivno učešće u realizaciji predviđenih aktivnosti kao što je partnerstvo sa drugim udruženjima, privredom ili javnim sektorom); aktivnosti i plan rada (da li postoji jasna veza između ciljeva i aktivnosti predviđenih projektom, da li je predloženi plan aktivnosti realan i ostvariv u predviđenom vremenu, da li su rezultati projekta merljivi i da li će projekat imati uticaja van kruga neposrednih korisnika); budžet i finansijska isplativost (da li budžet projekta odražava stvarne troškove predložene aktivnosti (da li su troškovi realni, praktični); da li su obezbeđeni drugi izvori finansiranja, da li je adekvatan odnos između administrativnih i programskih troškova i održivost (da li će se aktivnosti nastaviti i posle finansiranja iz budžeta grada, i na koji način) i naravno inovativnost- kaže Mirjana Janjić, koordinator Kancelarije za mlade i dodaje da je potreban formular za prijave na konkurs dostupan u Kancelariji za mlade (Gospodar Jevremova br. 12), na zvaničnoj Internet stranici grada Šapca, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona 015/314 041 i 064/876 25 71.

-Prijave za učešće na konkursu, zainteresovana udruženja građana podnose u roku od petnaest dana od dana objavljivanja javnog konkursa. Prijave se podnose na posebnom obrascu i predaju se na pisarnici Gradske uprave grada Šapca ili dostavljaju preporučenom pošiljkom, na adresu Gradske uprave. Jedno udruženje građana može podneti najviše dve prijave koji sprovodi Komisija. Veoma je važno da udruženja vode računa o svim stavkama u okviru datog obrazca i uslovima -pojasnila je koordinatorka Kancelarije za mlade.

Odluka o izboru projekata, kao i lista vrednovanja i rangiranja biće dostupne na zvaničnoj internet stranici Grada, na oglasnoj tabli Gradske uprave grada Šapca, u najmanje jednom dnevnom ili nedeljnom štampanom mediju koji izlazi na teritoriji Grada Šapca i na Portalu e-Uprava.
Učesnici konkursa imaju pravo uvida u podnete prijave i priloženu dokumentaciju u roku od tri dana od dana objavljivanja liste. Pravo prigovora mogu ostvariti u roku od pet dana od dana objavljivanja rezultata.

Opredeljena sredstva za finansiranje i realizaciju projekata u iznosu od 2.600.000 dinara, obezbeđena su iz budžetu grada Šapca.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa