8. april 2021.8. apr 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

SASTANAK PREDSEDNIKA TRI OPŠTINE ODRŽAN NA ROŽNjU

Za bolje puteve i jači signal

Predsednici tri opštine dogovorili su se da na sledećem sastanku potpišu inicijativu koju će uputiti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“ u kojoj bi se zahtevala rekonstrukcija puteva na deonicama Soko grad – Rožanj, Šljivova – Rožanj, Pecka – Rožanj, manastir Bogoštica – Laze – Rožanj
Na Rožnju, najvišem vrhu Sokolske planine i tromeđi opština Ljubovija, Osečina i Krupanj, sastali su se predsednici tih opština Milan Jovanović, Nikola Tomić i Ivan Isailović. Sastanku je prisustvovao i Đorđe Marović, direktor Sektora za bežičnu pristupnu mrežu Telekoma Srbija, a teme ovog sastanka bile su rešavanje pitanja putne infrastrukture i poboljšanje signala mreže mobilne telefonije.

Predsednici tri opštine dogovorili su se da na sledećem sastanku potpišu inicijativu koju će uputiti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“ u kojoj bi se zahtevala rekonstrukcija puteva na deonicama Soko grad – Rožanj, Šljivova – Rožanj, Pecka – Rožanj, manastir Bogoštica – Laze – Rožanj. Rekonstrukcijom ovih puteva olakšaće se uslovi života na selu, podstaći će se razvoj privrede, a poseban značaj imaće razvoj turizma u ovom kraju.

Ljubovija.info


Delegacija je ovom prilikom posetila i „Sokolske kolibe“, imanje Igora Rabata na kom se gaje autohtone srpske rase domaćih životinja, odnosno rasa koje su na granici izumiranja. Ovo je jedino mesto u Srbiji gde se nalazi više vrsta i više rasa životinja koje se nalaze na granici opstanka, a predstavljaju deo tradicije srpskog naroda.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa