8. april 2021.8. apr 2021.
KUP SADA VIŠE OD TROFEJA
RUKOMET: RK METALOPLASTIKA

KUP SADA VIŠE OD TROFEJA

Poraz od Vojvodine titulu učinio nerealnom, Novosađani blizu slavlja. Kup važan ne samo zbog trofeja. Ispit za snagu i psihološku spremu mladih igrača Metaloplastike. Metaloplastika igra derbi polufinala. Upitan nastup Luke Mitrovića
Trener Metaloplastike Veselin Vuković u prvoj rečenici je oslikao suštinu odnosa snaga Vojvodine i Metaloplastike prethodne srede u sali Gimnazije. „Ispostavilo se da to nije bilo realno...“, jednostavno, nije bilo realno u odnosu snaga tog trenutka da mladi tim Šapčana slavi protiv iskusnog šampiona, motivisanog i na visokom nivou forme. Demonstrirali su gosti više čvrstine, agresivno su bekove udaljavali od gola, zaustavili Vorkapića i pivotmena Babića, osim u nekoliko minuta prvog dela, sprečavali kontranapade i brz centar, dok je Verkić među stativama izazovao strahopoštovanje „plavih“ i nekoliko zicera ostalo je neiskorišćeno. Bilo je možda dva ili tri momentuma kada je delovalo da Šapčani mogu uhvatiti priključak, no ponovo bi iskustvo odnelo prevagu.

Metaloplastika - Vojvodina 20:26 (10:14)
Sala Gimnazije. Sudije: Boričić i Marković (oba Beograd). Sedmerci: Metaloplastika 1 (1), Vojvodina 7 (6). Isključenja: Metaloplastika 14, Vojvodina 12 minuta.
METALOPLASTIKA: Dodić 2, Vorkapić 3, Jevtić, Pisarić 3 (1), Srdanović 2, Milovanović, Bomaštar (10 odbrana, sedmerac), Antonijević, Ivanić 2, Radisavljević, Đukić 4, Mitrović 1, Babić, Todorović 1, Brajović 2, Došen.
VOJVODINA: Kurteš, Milić 1, Mirković, Pribak 4, Vukovljak, Verkić 1 (11 odbrana), Miljković, Milenković 2, Arsenić, Rađenović, Ratković 2, Tomić 4, Stanković 2, Nikolić 2, Šotić 7 (6), Babić 1.


Novosađani su sada apsolutni favoriti za odbranu titule. Imaju četiri boda više od Metaloplastike, u drugom delu plej ofa najjače rivale dočekuju na svom terenu i bila bi istinska senzacija da ne podignu pobednički pehar, jer bi to značilo da su, uz poraz od Metaloplastike u Novom Sadu, izgubili još bar jedan meč. Na domaćem frontu poslednji u Novom Sadu su izgubili 3. juna 2017. od Sloge iz Požege 32:30, kluba koji više ne postoji. Na gostovanju su poraženi u Nišu u maju 2019.

-Okrećemo se narednom kolu plej ofa i pre toga završnici Kupa Srbije gde ne odustajemo od najviših ciljeva – istakao je golman i kapiten Šapčana Milan Bomaštar.



Upravo Kup je sada realnija prilika da u Šabac stigne nacionalni trofej ponovo posle pet godina. Eventualno slavlje bi značilo mnogo više od jednog trofeja u vitrinama, ono bi predstavljalo i veliki podstrek, iskorak, jer bi značilo da je ovdašnja ekipa savladala dva rivala koja su zadala najviše bola u svakako uspešnoj sezoni.

Žreb je hteo da rival u polufinalu, u subotu, bude „Železničar“, ekipa koja je u tri utakmice ove sezone neporažena od Metaloplastike, iako su „plavi“ imali u prvom meču napad za pobedu, a u drugom dva gola viška nekoliko minuta pre kraja. Nišlije su dobro poznate Šapčanima, ali i obrnuto. Mnogo poznatih imena šabačkim ljubiteljima rukometa nosi taj dres: Milovanović, Trkulja, Arizanović, bivši „plastičari“, a trener je Đorđe Teodorović. Stojanović, Kocić, Radivojević su takođe opasnost.
-Možda i teži od poraza je problem sa povredama. Upitan je Luka Mitrović, neko ko donosi iskustvo. Znači nam odlaganje gostovanja u Zagrebu, jer smo imali priliku da se odmorimo i spremimo – rekao je Vuković.

Vojvodina ne bi trebalo da ima težak posao u duelu protiv Radničkog u drugom polufinalu i svakako će branilac titule biti u odlučujućem meču (nedelja) i za drugi trofej.

Nekse ili Vojvodina
Zbog dva igrača Zagreba pozitivan na Kovid 19, odložen je duel šampiona Hrvatske i Metaloplastike. U poslednjem kolu će biti rešeno hoće li Šapčani biti treći ili četvrti u svojoj grupi SEHA lige, a to određuje i rivala u plej ofu. Vojvodina je svakako poslednja u svom delu. Treće mesto vodi na Novosađane, četvrto verovatno na Nekse Našice.


-Često nam se ukrštaju putevi sa Vojvodinom, svakako su favoriti protiv Radničkog i voleo bi da se obistine želje našeg nekadašnjeg igrača, danas beka Vojvodine Ace Babića da se susretnemo u finalu – dodaje strateg šabačke ekipe.

Pobeda u Kupu, dakle, označila bi pobede nad Železničarom i Vojvodinom, dve ekipe protiv kojih se to nije desilo tokom sezone. Zato će eventualni trofej biti i veliki simbol psihološkog trijumfa.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa