29. septembar 2011.29. sep 2011.
VISOKA TEHNOLOŠKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA

RAZMENA ISKUSTAVA

Veleučilište u Karlovcu bilo je u uzvratnoj poseti Visokoj tehnološkoj školi strukovnih studija, u sredu 21. septembra. Univerzitet su predstavljali dekan prof. dr sc Branko Vaserbauer i prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr sc Jovan Vučinić. Poseta je iskorišćena za dogovaranje saradnje između ove dve ustanove. Gosti iz Hrvatske održali su predavanje kolegama iz Šapca i razgovarali su o iskustvima o transformaciji viših škola u Karlovcu i o daljoj saradnji.
Šezdesetih godina u Karlovcu je osnovana Viša tehnička škola. Uredbom Vlade Republike Hrvaske 1997. osnovan je univerzitet u Karlovcu. Donacijom Ministarstva odbrane Republike Hrvatske 2003. dobili su u vlasništvo kasarnu. Ideja je da se na tom mestu organizuje studentski grad.
- Veleučilište u Karlovcu, koje deluje već preko petnaest godina je stupilo u kontakt sa kolegama iz Šapca. Uočili smo da imamo puno zajedničkih tačaka, kao i da možemo razvijati zajedničku saradnju, prvenstveno naučnu. Želja nam je bila da ovde prezentujemo naša iskustva oko organizacije univerziteta primenjenih nauka i da unapredimo našu dalju saradnju. Republika Hrvatska ulazi u Evropsku uniju 2013. godine. Tu je šansa ne samo za Veleučilište u Karlovcu nego i za naše domaćine. Dosta novca iz međunarodnih projekata leži i čeka da se na neki način “pokupi“- rekao j e Branko Vaserbauer prilikom posete Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa