8. april 2021.8. apr 2021.
Zlatne medalje za najbolje
Priznanja na Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” za šabačke obrazovne ustanove

Zlatne medalje za najbolje

Na 16. Međunarodnom sajmu obrazovanja “Putokazi” šabačke obrazovne ustanove nagrađene su za svoj rad i kvalitet u domenu, a priznanje pehar Novosadskog sajma osvojilo je Odeljenje za društvene delatnosti Grada.
Velika zlatna medalja pripala je Ekonomskoj školi “Stana Milanović”, Medicinskoj školi “Dr Andra Jovanović” i Tehničkoj školi iz Šapca, zlatna medalja pripala je i Predškolskoj ustanovi “Naše dete”, dok su dve srebrne medalje dodeljene takođe PU grupama dece do 3, i od 3 do 5,5 godina. Gradonačelnik dr Aleksandar Pajić uputivši čestitke dobitnicima istakao je da Šabac svojim uspesima postaje grad znanja, te da je posebno ponosan na sve one koji svojim angažovanjem i aktivnostima tome doprinose.
-Obrazovne ustanove su pokazale veliku odvažnost kandidaturama za nagrade, a istovremeno su dokazale da je obrazovanje u gradu Šapcu na veoma visokom nivou. Nagrade za tri srednje škole su odličan pokazatelj kako se radi u Ekonomskoj, Medicinskoj i Tehničkoj školi i očekujemo da će po okončanju pandemije postizati još bolje rezultate. Oko jedna četvrtina budžeta Grada se izdvaja za obrazovne ustanove, njihovo funkcionisanje i kvalitet. Takođe 10,5 miliona dinara je opredeljeno za naše najtalentovanije učenike. Siguran sam da ćemo u budućnosti imati i univerzitet u Šapcu, kako bismo imali kompletan obrazovni sistem u gradu - poručio je gradonačelnik tokom svečanog prijema u Gradskoj kući za nosioce priznanja „Putokaza“.
Direktorka Medicinske škole “Dr Andra Jovanović” Biljana Đuknić naglasila je važnost kvaliteta obrazovnog procesa koji se primenjuje u školama čiji je rad prepoznat i potvrđen zlatnim medaljama.
-Tri nagrađene šabačke srednje škole razlikuje područje rada, ali je zajedničko to što se svojim radom, kvalitetom nastave i opremljenošću borimo da stvorimo dobre uslove u kojima će se odvijati obrazovno-vaspitni proces za naše učenike. U saradnji sa Gradom i Školskom upravom Valjevo nastavićemo da težimo da obrazovanje u Šapcu bude na što višem nivou - dodala je direktorka Đuknić.
Predškolska ustanova “Naše dete” nastavlja tradiciju uspeha na Sajmu obrazovanja, te je nagrada treću godinu zaredom dodatan podsticaj i obaveza za buduća priznanja, ali i svakodnevne aktivnosti u domenu edukacije.
-Ovo je izuzetno velika čast i potvrda za nas da kao ustanova kvalitetno realizujemo svoj rad, ali isto tako nas obavezuje da se konstantno usavršavamo, budemo još bolji i nadamo se da će i sledeća godina biti uspešna za nas -ističe direktorka PU Sandra Mićić.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa