15. april 2021.15. apr 2021.
ALTERNATIVNA REŠENjA
ODRŽANA TREĆA SEDNICA SAVETA ZA EKOLOGIJU I ZELENU EKONOMIJU GRADA ŠAPCA

ALTERNATIVNA REŠENjA

Izradili smo program rada Saveta za 2021. Imenovali smo radne grupe za turizam i rešavanje problema pasa lutalica. Jednom u dva meseca organizovaćemo Otvorena vrata, gde će naši sugrađani imati priliku da da iznesu svoje probleme, sugestije i žalbe u vezi sa ekologijom. Termin za održavanje Otvorenih vrata zakazan je za 20. april, od 10 do 12 časova, u zgradi Međuopštinskog istorijskog arhiva
Pre tri meseca oformljen je Savet za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca. Juče je, u Gradskoj kući, održana treća sednica.

- Izradili smo program rada Saveta za 2021. Imenovali smo radne grupe za turizam i rešavanje problema pasa lutalica. Jednom u dva meseca organizovaćemo Otvorena vrata, gde će naši sugrađani imati priliku da da iznesu svoje probleme, sugestije i žalbe u vezi sa ekologijom. Termin za održavanje Otvorenih vrata zakazan je za 20. april, od 10 do 12 časova, u zgradi Međuopštinskog istorijskog arhiva, kaže prof. Miroslav Krstić, predsednik Saveta.

Prema rečima dr Dejana Pavlovića, odbornika u Skupštini grada, Savet za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca svojim aktivnostima nudi alternativu društvenim dešavanjima koja prete da naruše životnu sredinu i oštete zdravlje sugrađana.

- Danas smo govorili o projektu koji podrazumeva razvoj poljoprivredne proizvodnje u Mačvi, zaštitu pijaće vode, razvoj stočarstva i korišćenje dubinskih izvora toplotne energije. Predlažemo da se naš projekat realizuje kao alternativa projektima koji prete da unište ne samo naše područje, nego celu zapadnu Srbiju poput otvaranja najavljenog rudnika litijuma u dolini Jadra i na drugim lokacijama širom Srbije. Takođe, nudimo razvoj seoskog eko-turizma i turizma na planini Cer kao alternativu najavljenom otvaranju kamenoloma na Plavoj planini koji bi je uništio, istakao je dr Pavlović i dodao da je uloga Saveta je da predloži određene mere, instrumente i strategije koje lokalna samouprava treba da sprovodi kako bi sprečila ove negativne pojave i unapredila stanje u životnoj sredini.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa